BIST 9.780
DOLAR 32,57
EURO 34,94
ALTIN 2.431,97
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Meclis'te siyasi dönekler var!

Bülent Arınç'ın parti değiştiren Aytun Çıtay hakkındaki sözleri CHP'li İnce'yi çileden çıkardı.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce , Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 'ın, İzmir Milletvekili Aytun Çıray 'ın parti değiştirmesine ilişkin sözlerini eleştirdi:

 ''Bu parlamentoda parti değiştirenler var. Ama siyasi dönek olmak için parti değiştirmek şart değil."

TBMM Genel Kurulu'nda, Arınç'ın konuşmasında partisine yönelik sataşma bulunduğu gerekçesiyle söz alan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ömründe hiç parti değiştirmemiş biri olarak konuştuğunu söyledi.

BİZ BİR TEK ALLAH'TAN KORKARIZ

Ancak bu parlamentoda parti değiştirenlerin bulunduğunu ifade eden İnce, özetle şu ifadeleri kullandı:

''Bizde de var, başka partilerde de var. Ama siyasi dönek olmak için parti değiştirmek şart değildir. Örneğin 'temel kanun için iktidarda farklı muhalefette farklı konuşursanız, siz bir siyasi döneksiniz' demektir. Diyarbakır Emniyet Müdürü ile ilgili ilk çıkışınıza Başbakan engel olursa dönekliğiniz tescil edilmiş olur. Turgutlu'da iftar sofrasında 'bizim PKK ile görüştüğümüzü söyleyenler, namussuzdur, alçaktır' deyip sonra görüştüğünüz ortaya çıkarsa bu bir siyasi dönekliktir. Sayın Arınç bunları çok iyi bilirsiniz. Korkma lafına gelince biz bir başka partinin, o arkadaşın da suçu yok, onun üzerine attı, bir kişiden falan korksaydık, biz sizin 326'nızdan korkardık. Biz sizin devletinizin gücünden korkardık. Üstümüze saldığınız polislerden korkardık. Dinlediğiniz telefonlardan korkardık, işadamlarına gönderdiğiniz maliyecilerden korkardık. Sayın Arınç biz ne bir milletvekilinden, ne AKP grubundan, biz bir tek Allah'tan korkarız.''

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri de konuşmasında Arınç'a yönelik konuşmasında tek cümlelik hakaret bulunmadığını söyledi. Yeniçeri, ''Orada oturunca her şeyi tersinden okuma gibi bir alışkanlığınız oluyor. Şimdi çok açık bir şey söylüyorum, Oslo'da gidiyorsunuz görüşüyorsunuz. Sonra MHP'yi suçluyorsunuz. Siz orada kimin adına görüştünüz? Kürt halkı adına mı görüştünüz? Onların temsilcisi olarak mı görüştünüz? Onların temsilcisi olarak görüşmediyseniz, ne diye görüştünüz? Sizden tahammüllü olmanızı bekliyorum'' diye konuştu.

YENİ GENSORULAR YOLDA

TBMM Genel Kurulu'nda elektronik oylama sonucunda, MHP'nin Bakan Arınç hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması, 49 kabul oyuna karşın, 256 oyla reddedildi.

TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, MHP'nin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz , Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün hakkında verdiği gensoru önergelerini görüşmek için yarın saat 14.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.