BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Meclis'te seks hatları tartışması

Kayıp ve Mağdur Çocukların sorunlarını irdeleyen Meclis Araştırma Komisyonu’nda, ‘seks hatları’ tartışması yaşandı.

Abone ol

Meclis Araştırma Komisyonu’nda, RTÜK Başkanı Davut Dursun’a ‘seks hatları’yla ilgili mevzuatı soran AK Partili Halide İncekara, bu hatların ilanlarının sokaklara asılabileceğini, billboardlara alınabileceğini öğrenince, “Hukukçular, uyuyorsunuz. Polisler...” diyerek bu tepkiyi verdi.

Kayıp ve Mağdur Çocukların sorunlarını irdeleyen Meclis Araştırma Komisyonu’nda, ‘seks hatları’ tartışması yaşandı. Hürriyet Gazetesi'nden Umut Erdem'in özel haberine göre Komisyonda konuşan RTÜK Başkanı Davut Dursun, Komisyon Başkanı AK Partili Halide İncekara, Komisyon Uzmanları Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hilal Özcebe ve Şahin Antakyalıoğlu arasında şu konuşmalar geçti:

‘Ticari bir sömürü zaten’

Halide İncekara: Yani, kadın satmasın, telefon numarası vermesin, ‘Ben güzelim’ demesin mi televizyonlar, desin mi, belli saatte mi desinler?

Hilal Özcebe: Valla, bana kalırsa demesinler. Yani, bu bir ticari sömürü zaten. Yapılmaması gereken bir şey.

Halide İncekara: Peki, niye durduramıyor RTÜK bunu hocam?

Davut Dursun: Bunlar özellikle uydudan yayın yapan kuruluşlar, büyük ekseriyeti Türkiye’nin dışında, başka ülkelerden lisanslı kuruluşlar. Dolayısıyla, bizim onların üzerinde herhangi bir denetim ve kontrol yetkimiz söz konusu değil.

‘Sokaklara ilan asabilirler’

Halide İncekara: Peki Hocam. Net bir soru soruyorum. Aynı kadın, aynı telefon görüntüsü, aynı resmi sokaklarda duvarlara yapıştırarak ‘Beni arayınız’ diye bir tanıtım yaparsa, bu olabiliyor mu?

Şahin Antakyalıoğlu: Şu anki mevzuata göre bir sıkıntı yok.

Halide İncekara:  Olabilir değil mi? Yani, sokakta kadın resmine şeyler alarak, satın alarak ‘Beni arayın...’

‘Üstelik saati de yok’

Şahin Antakyalıoğlu: Fuhuş yasak değil. Sadece idari para cezası kesiliyor, onun dışında Türk Ceza Kanunu’nda suç tanımlanmamış. Ancak, başka birisi eğer bunu kullanırsa, hizmet ettirirse, fuhuşta kullanırsa...

Halide İncekara:  Ya tutup belediyeden billboard alıp yapsalar. Üstelik saati de yok. Hukukçular, uyuyorsunuz. Polisler... Oooo, memleket ne halde!