BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,91
ALTIN 2.436,90
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Meclis'te olay yaratan poşulu eylem!

Meclis Genel Kurulu'nda HDP milletvekilleri poşuyu suç sayan maddeyi protesto etmek için salonda poşu taktılar.

Abone ol

Meclis Genel Kurulu'nda İç Güvenlik Yasa tasarısı görüşmeleri sürerken HDP milletvekilleri poşuyu suç sayan maddeyi protesto etmek için salonda poşu takıp oturdular.

AK Partili vekillerin sırtlarını dönerek tepki gösterdiği protesto sırasında HDP'li Ayla Akad Ata, poşu ile kürsüde yaptığı konuşmada poşunun suç aleti sayılamayacağını söyledi.

TBMM Genel Kurulu’nda İç Güvenlik Paketi’nin 17. maddesinin görüşmelerine saat 22.00’da geçildi. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Sadık Yakut’tan usül tartışması açılması talebinde bulundu. Baluken’e CHP’li vekiller de destek verdi. Yakut ise bu talebe olumsuz yanıt verip, görüşmelere ara verdi.



idris.20150225053427.jpg

İç Güvenlik Paketi olarak bilinen Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın ’eylemde yüzünü kapatana ağır cezalar getirmesini’ HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata kürsüye poşu takarak gelerek protesto etti. Ata’ya diğer HDP’li milletvekilleri de destek verdi. Ata’ya tepki gösteren Ak Parti milletvekillerine ise HDP Van Milletkili Özdal Üçer ve HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ayağa kalkarak karşılık verdi. Bunun üzerine Genel Kurul’da gergin anlar yaşandı.


hdp-posu.jpg