BIST 9.677
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.420,40
HABER /  POLİTİKA

Mecliste kaç Kürt milletvekili var?

Başbakan Erdoğan AK Parti ve Meclis genelindeki Kürt milletvekillerinin sayısını açıkladı

Abone ol

Başbakan Erdoğan AK Parti içinde 70 kadar Kürt kökenli milletvekili bulunduğunu, Meclis'teki Kürt milletvekili oranının yüzde 25 civarında bulunduğunu açıkladı.

Erdoğan TRT'de yayınlanan programda Demokratik Açılımla ilgili soruları yanıtladı. Erdoğan şunları söyledi:

''Kürt kökenli vatandaşlarımızın sorunlarını biliyoruz ve bunları zaten çözmeye başladık. Kültürel noktada adımlar attık atıyoruz, bütün sosyoekonomik konularda adımlar attık hala atıyoruz. Bütün bunların yanında yıllar yılı konuşulmuştur bunu seslendirmek kimsenin işine gelmezdi ama bu da bize nasip oldu. Diyelim bir TRT 24 saatini bir kanal olarak bu işe tahsis etti. Güvenliğe bakıyorsunuz olağanüstü hal bölgesi olmaktan orayı bizim iktidarımız çıkardı. Yatırımlar noktasında, o bölgeye yaptığımız yatırımlar, geçen yıl sonu itibariyle söylüyorum yaklaşık 12,5-13 milyar doları buldu, Güneydoğu-Doğu bu bölgeye yaptığımız yatırımlar. Şimdi ise özellikle Güneydoğu Anadolu Projesi, Doğu Anadolu Projesi, bu kapsamda bölgeye yaptığımız yapacağımız yatırımlar var."

E şimdi ülkemizde birçok şeyler söyleniyor, devletin bütün kademelerinde Kürt kökenli vatandaşlarımız var mı var, önleri açık mı açık. Şu anda benim partimin içerisinde bugün 70'e yakın Kürt kökenli vatandaşım milletvekili. Diğer partilerde yine aynı şekilde Kürt kökenli milletvekillerimiz var. Yani parlamentonun çok ciddi oranda bugün milletvekilliğine Kürt kökenli vatandaşlarımız sahip. Neredeyse yüzde 25'i buluyor. Şimdi anlatıldığı, ajite edildiği gibi bir durum aslında söz konusu değil. Bölgenin ihmaline yönelik sıkıntılar var ama bunu bizim iktidarımız şu anda gideriyor. Bugün Güneydoğu, Doğu artık eski Güneydoğu, Doğu değil. Havaalanlarından yollarına, okullarına, hastanelerine varıncaya kadar bir değişim yaşanıyor bu bölgede. Bu değişimin adımlarını attık.''

ALEVİ AÇILIMI
Bu alanda son Alevi çalıştayının da final olarak bittiğini, aldığı bilgiye göre tüm katılanlarda bir konsensüsün oluştuğunu anlatan Erdoğan, sonuç bildirgesi üzerinde değerlendirmelerini yapacaklarını ve bu alanda atılması gereken adımları süratle atacaklarını bildirdi.

Buraya davet edildiği halde gelmeyen grupların da olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, ''Ama bu sorunları maalesef, üzülerek söylüyorum rant kapısı haline getirenler de var'' diye konuştu.