BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,52
HABER /  GÜNCEL

Meclis’te güvenlik gerginliği

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, TBMM’de taraftar temsilcileri ile basın toplantısı salonunda toplantı yapmak isteyince, alınan güvenl...

Abone ol

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, TBMM’de taraftar temsilcileri ile basın toplantısı salonunda toplantı yapmak isteyince, alınan güvenlik gereği taraftar temsilcileri polis tarafından salona alınmadı. Bunun üzerine gerginlik yaşandı.
TBMM’de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırının ardından TBMM’de bir dizi güvenlik önlemleri alındı. Alınan güvenlik önlemleri arasında bulunan, dışarıdan gelen vatandaşların basın toplantısı salonuna alınmamaları uygulaması CHP’li Erdal Aksünger’i kızdırdı. Beraberindeki taraftar temsilcileri ile e-bilet uygulamasını eleştirmek üzere basın toplantısı düzenleyen Aksünger, basın koridoru girişinde polis tarafından durduruldu. Polisin, dışarıdan gelen vatandaşların toplantı salonuna alınamayacağı yönündeki yeni alınan kararı Aksünger’e bildirmesinden sonra Aksünger sinirlendi. Taraftar temsilcilerinin basın toplantı salonuna alınmaması kararına tepki gösteren Aksünger, polislere dönerek, “Bunun sizinle alakası yok. Burada normalde alınması gereken güvenlik önlemleri kapıda alınmadıktan sonra, içeriye ziyaretçi olarak imza attığım adamların alınmamasını isteyen Meclis başkanı günah geçişi arıyor” diye konutu.
Meclisin halka açık olması gerektiğini söyleyerek, “Meclis halka böyle açık olması lazım, öbür türlü biz söyledik, içeriye girmekte problem yok. Meclis tabi ki halka açık olmalı, Meclisi bu kadar kapatmanın bir anlamı yok” ifadelerini kullanan Aksünger, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in evham yaptığını belirterek, “Bu mağduriyeti yaşamış olan partinin bir milletvekili olarak söylüyorum. Benim Genel başkanım bu konuda gerekli olanı söyledi, ama Meclis Başkanı evham yapıyor. Buraya basın toplantısına sorunları olan insanları, sorunlarını onların daha iyi anlatacağına inandığımız için getiriyoruz. Milletvekillerinin yanında dışarıdan gelen herhangi bir ziyaretçinin basın toplantısına alınması yasak. Bu uygulama dün başlamış. İçeri sokulması yasaklanmış. Bu tedbirlerle güvenlik sağlanacaksa sağlanmasın” şeklinde konuştu.

PASSOLİG UYGULAMASI
Bu uygulamayı protesto etmek için basın toplantısını basın kapası girişinde yapacağını söyleyen Aksünger, “İktidarın her dediğini yapan Meclis Başkanı, iktidarın kendisini kurtarma operasyonuna payandacılık yapıyor. Vatandaşa nasıl kapatırsınız basın toplantısını, ben milletin vekilim, vatandaşla birlikte basın toplantısı yapacağım, bundan daha doğal ne olabilir ki. Bunu protesto etmek için her şeyi yapacağız. Ben de basın toplantısını içeride yapmayacağım dışarıda yapacağım” ifadelerini kullandı.
Basın kapısı girişinde taraftar grubu temsilcileri ile birlikte gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdal Aksünger, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından hayata geçirilen Pasolig Kartı uygulamasını eleştirdi. Passolig Kartı uygulamasının önceki yıllarda tribünlerde yaşanan olaylardan ötürü alınan bir tedbir olarak söylendiğini ifade eden Aksünger, “Gezi olaylarından sonra tribünlerin isyanları, kendi orada ifade ettikleri o büyük sloganlar birilerini ürküttü. Bu tamamen bir tarafından fişleme operasyonuyken, bir tarafından da Anayasal olan hakların çiğnenmesini getiriyor. TFF, spor için değil, kendisi için uygulamalar getiriyor, neresinden baksak saçma” açıklamasında bulundu.
Bu uygulamayı tüm topluma kabul ettirmeye çalışmanın faşizan bir uygulama olduğunu kaydederek, TFF’nin iktidar güdümünde olduğu için Başbakan’ın talimatlarını yerine getirdiğini iddia etti. Aksünger, “Bu uygulamanın durdurulması gereğini ortaya koyuyoruz. Gerekirse hukuk yollarının hepsini deneyeceğiz. Yıldırım Demirören’in babası nasıl talimat alıyorsa Başbakan’dan aldığı talimatla yaptığı bu uygulamaları sonlandırmak için bütün hukuki mücadeleyi vereceğiz” dedi.
(İHA)