BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Meclis'te güldüren diyaloglar!

Hasip Kaplan, bütçede görüşmelerinde açlık yoksullukla başlayıp sözü Nazım Hikmet’e oradan da ithal edilen Anguslar’a getirerek Ak Partiyi eleştiriyor.

Abone ol

Meclis’in en renkli dönemi, bütçe görüşmeleri. İşte bütçe görüşmelerinde Hasip Kaplan’nın Nazımlı, Anguslu eleştirisi:

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, bütçede bakanlar ve AK Partililer’in sunumunu  “Sanal rakamlar, palavralar” olarak niteliyor.  Kaplan açlık yoksullukla başlayıp sözü Nazım Hikmet’e oradan da ithal edilen Anguslar’a getiriyor. İşte Hasip Kaplan’ın o eleştirileri:

Anguslarla hava atmayın!

 “Seçim bütçesi değilmiş, en büyük palavra. 2 milyon açlık, 15 milyon kişi yoksulluk sınırında yaşıyor. 10 milyon yeşil kartlı var bu ülkede. Bu Türkiye’nin sorunu değil mi?Nazım der ki, ‘sen mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin’, Recep Tayyip Erdoğan 8 yılda yarattığın eserin resmini yapabilir misin? Yok olan hayvancılığın, ithal angusların resmini yapabilir misiniz? Biz foyanızı da, boyanızı da, tablonuzu da çizeceğiz. Afrika’nın tamtamları, AKP'nin zamzamları. Anguslar geldi, bakan et fiyatlarından başladı. anguslarla bize hava atmayınız.”

Genel kurulda ‘yağma’ tartışması

TBMM Genel Kurulu’nda dün başlayan bütçe görüşmelerinde ‘yağma’ tartışması yaşandı. AKP Grup Başkanvekili Bülent Gedikli’nin  MHP sıralarına dönerek söylediği “Keşke vakit olsa da bunları anlatsak, banka hortumlamalarını anlatsak, teşvik yağmalarını anlatsak, banker yağmalarını anlatsak” sözleri tartışma yarattı. MHP sıralarından “Yağmanın daniskasını siz yaptınız” sesleri yükselirken MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız da, “8 yıldır aynı şeyi söylüyorsunuz” diyerek,  Genel Kurul Salonu’nu terk etti.