BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.515,69
HABER /  POLİTİKA

Mecliste gerginlik çıktı! Tape tartışması

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, TBMM Genel Kurulu'nda konuştu. Tan, konuşması sırasında AK Parti sıralarından laf atılmasına sinirlenerek, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ile tartıştı.

Abone ol

17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu sonrasında kamuoyuyla paylaşılan telefon dinleme tapeleri, Meclis'te tartışma nedeni oldu.

Meclis Genel Kurulu'nda, Ak Parti ve BDP milletvekilleri arasında yaşanan tartışmada BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın, "Cevap ver bana. Utanın. Susun bari Susun biraz, utanın. Terbiyesiz, terbiyesiz herif. Hala savunuyorsunuz" sözleri gerginliğe neden oldu. Tansiyonun yükselmesi üzerine oturuma ara verildi.

"TAPE" KAVGASI ÇIKTI

Meclis Genel Kurulu'nda, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifinin 1. Maddesinde verilen önerge üzerinde konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın konuşmasında "tape" kavgası çıktı.

"MİLLETİN BİLMEM NEYİNİ NE YAPAYIM..."

Tan, rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasına ilişkin telefon kayıtlarını CHP'nin kitap haline getirdiğini belirterek, "Bunun 51. ve 52. sayfalarında hayretlere düşürecek ibareler var. Mehmet Cengiz'in yine bu kayıtlarda "milletin bilmem neyini ne yapayım' tabirini affınıza sığınarak nokta nokta geçiyorum" dedi.

Tan, "Resmi tutanaklarla tespit edilen konuşmalar. CHP'li arkadaşlar kitapçık haline getirdiler, bastırdılar bir tane de bize verdiler. Siz ne yaptınız?" diye sordu.

"YALAN MI BUNLAR?"

Ak Parti sıralarından gelen tepkiler üzerine Tan, "Tamam servis yapıyorlar. Yalan mı bunlar?" diye sordu. Tan, konuşmalara dikkat çekerek, "Milletin anasına avradına küfredenlerle iş tutuyorsunuz." dedi.

screen-shot-1435-04-14-at-5.44.56-pm.png "TERBİYESİZ HERİF!"

 Tan konuşmasına, "Cevap ver bana.  Utanın. Susun bari. Susun biraz,  utanın. Terbiyesiz, terbiyesiz herif.  Hala savunuyorsunuz." diye devam  etti.

 Tansiyonun yükselmesi üzerine Meclis  Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı  oturuma ara verdi.

 Verilen arada da tansiyon düşmedi. Ak  Partili Salih Kapusuz ile BDP Grup  Başkanvekili İdris Baluken karşılıklı tartıştı.