BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.434,80
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Meclis'te evlenme teklifi!

F tipi cezaevinde iki yıl kalan ODTÜ öğrencisi Hüseyin Edemir'in yeni çıkan romanı C-84'ün tanıtımı Meclis'te yapıldı.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya milletvekili Veli Ağbaba ve CHP Bursa milletvekili Aykan Erdemir'in düzenlediği basın toplantısında vekiller Hüseyin Edemir'in romanından bölümler okudular.

"Bu adaletsiz düzen Hüseyin Edemir'in kendi kitap tanıtımına katılmasına imkân vermiyor" diyen Ağbaba ve Erdemir, basın toplantısını Hüseyin Edemir'in karton maketiyle birlikte gerçekleştirdiler.

Tekirdağ ve Edirne'de iki yıl tutuklu kalan Hüseyin Edemir'in, kendi yaşam öyküsünden esinlenerek yazdığı C-84 romanı, F tipi cezaevlerindeki baskı ve zorlukları gözler önüne seriyor.

Hüseyin Edemir'in Veli Ağbaba'nın danışmanı kendisinin ise öğrencisi olduğunu ifade eden Aykan Erdemir, "bugün burada milletvekilleri olarak değil, Hüseyin kardeşimizin Veli Abisi, Aykan Hocası olarak bulunuyoruz" dedi.

Nişanlanacağı gün düzmece belgelerle tutuklanan Edemir'in yaşam öyküsünün Türkiye'deki adaletsiz düzenin en somut kanıtı olduğunu ifade eden Ağbaba ve Erdemir, C-84 romanında cezaevi telefonundan evlenme teklif eden genç mahkûmla ilgili bölümü okudular.

"CHP iktidarında gençler cezaevi telefonlarından değil yüz yüze el ele evlenme teklif edecekler" diyen Erdemir, "Gençlerimiz bu üzüntüleri bir daha yaşamasın istiyorsak aileleri cezaevlerinde kurup cezaevlerinde yıkan bu acımasız iktidara karşı mücadele etmek boynumuzun borcudur. Kimilerinin peçeteden hallice belgelerle yolsuzluklardan aklandığı Türkiye'de düzmece fotokopilerle gençlerin hayatı karartılıyor. Vicdan sahibi vatandaşlarımızı Hüseyinlere yapılan zulme seyirci kalmamaya çağırıyoruz." dedi.