BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Meclis'te dağıtıldı cezaevine sokulmadı

Türkiye'de garip uygulamalar sürüyor. Bakan'ın Meclis'te milletvekillerine dağıttığı kitap cezaevine yasak diye sokulmadı!

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Kürtçe ve Türkçe olarak basıp TBMM'de milletvekillerine dağıttığı ünlü Kürt şair Ehmedê Xanî'nin ünlü eseri Mem û Zîn, Sincan 2 No'lu F tipi Eğitim Kurulu'nca 'sakıncalı' bulunarak, tutuklu İbrahim Eker'e verilmedi.

Sincan 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nde kalan İbrahim Eker isimli tutukluya yakınları Mem û Zîn'i vermek istedi. Ancak cezaevi eğitim kurulu kitap hakkında İstanbul 3 No'lu DGM tarafından 1996'da alınan yasak kararını gerekçe göstererek kitabı Eker'e vermedi.

Eker karara infaz hâkimliği nezdinde itiraz etti. Hâkimlik, eğitim kurulu kararının yerinde olduğuna karar verdi. Eker bu karara da itiraz etti. İtiraz üzerine dava dosyası Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin gündemine geldi. Mahkeme heyeti, Eker'in itirazının reddine karar verdi ve eğitim kurulu kararının hukuka uygun olduğuna hükmetti. BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, bir soru önergesi ile konuyu Meclis'e taşıdı.