BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,77
ALTIN 2.523,40
HABER /  GÜNCEL

Meclis'te bir ilk! O gelenek bitti... Neler oluyor?..

TBMM bugün Suriye ve Irak tezkerelerini görüşmek için toplandı. Meclis'te de bir ilk yaşandı. Meclis Başkanı İsmail Kahraman frak giymedi.

Abone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Irak ve Suriye tezkeresi için toplanırken Meclis Başkanı İsmail Kahraman, 92 yıl sonra bir ilke imza atarak ilk kez frak giymedi. İç tüzüğün değişmesiyle birlikte, Meclis'te Meclis Başkanı'nın frak giyme zorunluluğu kaldırılmıştı.

FRAK GİYMEDİ

Bu kararın ardından bugün Meclis'te bir ilk yaşandı. Olaganüstü birleşimi yönetmek için kürsüye çıkan Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın frak giymediği görüldü. İlk kez Meclis'i takım elbise ve kravatlı bir başkanca açılmış oldu.

KAVASLAR'IN "YEŞİL" DETAYLI YENİ KIYAFETLERİ

Meclis Genel Kurulu'nda görev yapan kavaslar yeni kıyafetleriyle ilk kez görüntülendi. Erkek kavasların yakasında yeşil detaylar bulunan siyah ceket ile yeşil şeritli siyah pantolon, beyaz gömlek giydikleri, siyah kravat taktıkları görüldü. Öte yandan erkek kavasların kıyafetleri daha önce frak, gömlek, papyon ile aksesuar olarak halkalardan oluşan ortasında ay yıldız bulunan gümüş zincir yer alıyordu.