BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.427,59
HABER /  POLİTİKA

Meclis'te AK Parti'liler alarma geçti

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Japonya ziyaretinden önce çıkarılmasını istediği uluslararası sözleşmelerle ilgili Meclis’teki “yoklama” sorunu AK Parti’de sıkıntıya neden oldu.

Abone ol

JAPONYA ile Nükleer Enerjinin Barışçıl Amaçlarla Kullanımına Dair Anlaşmayı görüşecek olan Meclis Genel Kurulu, daha açılışta iki kez toplantı yeter sayısı (184 milletvekili) bulunamayınca kapandı.

Genel Kurul’u gece saatlerine kadar çalıştırmayı planlayan Ak Parti yöneticileri, bu ani gelişme üzerine alarma geçti.

AK Parti Grup Başkanvekilleri, yoklama tutanakları üzerinden katılmayanlarla ilgili çetele tutarak milletvekillerinin mazeretli olup olmadıklarını öğrenmeye çalıştılar. Grup yönetimindeki toplantıların bir bölümüne Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da katıldı.

HSYK RAHATSIZLIĞI MI?

Hürriyet'in haberine göre, Meclis Adalet Komisyonu’nda cuma günü görüşülecek olan HSYK düzenlemesinin bazı milletvekillerinde rahatsızlık yarattığına ilişkin söylentiler AK Parti yöneticilerince de değerlendirildi.

Bir grup milletvekilinin yoklama sırasında Meclis bahçesinde oturmayı tercih ederek sessiz bir boykot gerçekleştirdiklerine ilişkin iddialar parti yetkililerince doğrulanmadı.

Grup yönetimi, Meclis’e devam konusunda milletvekillerine mesajla genel bir uyarıda bulunulması kararını aldılar.