BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,29
HABER /  GÜNCEL

Meclis’teki alarm tatbikat çıktı !

TBMM kampüsü içinde yeni yapılan, milletvekillerinin makam odalarının bulunduğu Halkla İlişkiler Binasında verilen alarm, korku dolu anların...

Abone ol

TBMM kampüsü içinde yeni yapılan, milletvekillerinin makam odalarının bulunduğu Halkla İlişkiler Binasında verilen alarm, korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Alarmın tatbikat amaçlı olduğu açıklandı.
Yeni yapılan Halkla İlişkiler Binası’nda binanın acilen boşaltılması için verilen alarm, milletvekilleri ve binada çalışanları korkuttu. Alarm ile birlikte binayı boşaltan yüzlerce kişi, binanın önünde merakla beklemeye başladı. Binanın önünde bekleyen milletvekilleri ve Meclis çalışanlarının meraklı bekleyişini TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu sonlandırdı. Yaptığı açıklamada verilen alarmın tatbikat amaçlı olduğunu söyleyen Neziroğlu, “Binayı birkaç oldu hizmete alalı. Zaman zaman milletvekillerimizden gelen talepler doğrultusunda, bazen de bizim tespit ettiğimiz eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz. Bugünkü alarm yangın tatbikatı alarmıydı, daha önce arkadaşlarla bunu konuşmuştuk. Sadece 4. kata yapılmış bir alarmdı test amaçlı. Başarıya ulaştı, çok hızlı bir şekilde bina boşaltıldı. Bütün çalışanlar binaya yeniden alandı” dedi.
Meclis çalışanları, yaklaşık 20 dakika bekledikten sonra yeniden binaya girdi.