BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.324,99
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Meclis'in Yüce Divan oylaması kararı

Meclis Genel Kurulu'nda eski bakan Zafer Çağlayan ve Muammer Güler için yapılan Yüce Divan oylamasında, önergeler reddedildi.

Abone ol
TBMM Genel Kurulu'nda dört eski bakan için Yüce Divan oylaması yapıldı. 4 eski bakanla ilgili verilen önergeler kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, muhalefet milletvekillerinin Çağlayan'ın Yüce Divan'a sevk edilmesi için verdikleri önergenin gizli oylamasına 517 milletvekili katıldı. Oylamada, 242 kabul, 264 ret oyu çıkarken, 7 milletvekili çekimser kaldı, 1 oy  boş çıktı, 3 oy da geçersiz sayıldı.

Muhalefet milletvekillerinin Muammer Güler'in Yüce Divan'a sevk edilmesi için verdikleri önergenin gizli oylamasına 513 milletvekili katıldı. Oylamada, 241 kabul, 258 ret oyu çıkarken, 6 milletvekili çekimser kaldı, 4 oy  boş çıktı, 4 oy da geçersiz sayıldı.


Egemen Bağış'ın Genel Kurul'daki gizli oyamasına, 517 milletvekili katıldı. Oylamada, 245 kabul, 255 ret oy çıkarken, 7 milletvekili çekimser kaldı, 6 oy boş çıktı, 4 oy da geçersiz sayıldı.

Erdoğan Bayraktar için yapılan Genel Kurul'daki gizli oylamaya, 515 milletvekili katıldı. Oylamada, 219 kabul, 288 ret oy çıkarken, 3 milletvekili çekimser kaldı, 3 oy boş çıktı, 2 oy da geçersiz sayıldı.

TBMM Genel Kurulu'nda, muhalefet milletvekillerinin Çağlayan'ın Yüce Divan'a sevk edilmesi için verdikleri önergenin gizli oylamasına 517 milletvekili katıldı. Oylamada, 242 kabul, 264 ret oyu çıkarken, 7 milletvekili çekimser kaldı, 1 oy  boş çıktı, 3 oy da geçersiz sayıldı. Çağlayan'ın Yüce Divan'a sevki reddedilirken, "Yüce Divan'a sevk edilmesine gerek olmadığı" yönündeki rapor kabul edildi.

TARİHİ OYLAMADAN KARELER- TIKLA 
      
Önergenin oylamasına yurt dışında bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yerine Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 7 Bakan'ın yerine de vekaleten başka bakanlar oy kullandı.
      
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş da oylamaya katıldı.
      
Oylamaya Çağlayan katılmazken, haklarında Soruşturma Komisyonu kurulan diğer bakanlar Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar ve Egemen Bağış ise oy kullandı.

İÇİMİZDEKİ HAİNLERDEN ERDOĞAN'A OPERASYON
      
MÜKERRER OY TARTIŞMASI      
      
Oy tasnifi sürerken MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in yerine Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun vekaleten oy kullandığını belirtti. Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, kendilerindeki bilgiye göre Çelik'in yerine Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin vekaleten oy kullanacağı bilgisinin olduğunu söyledi.
      
Bahçekapılı'nın "Kendisine soralım" demesi üzerine Canikli, Vural'ın yanına gelerek tek oy kullandığını söyledi. Vural, mükerrer oy olduğu için oylamanın iptal edilmesi gerektiğini ileri sürdü. Bu sırada grup başkanvekilleri, Eroğlu ve çok sayıda milletvekili Başkanlık Divanı önüne yığıldı.
      
Tartışmalar sürerken Başkanvekili Bahçekapılı, gizli oylama sonucunu açıkladı.
      
Çağlayan'ın Yüce Divan'a sevkinin reddedilmesini CHP ve MHP milletvekilleri alkışlayarak protesto etti.

protesto.20150121002036.jpg

CHP'Lİ ÖZKES PANKART AÇTI

TBMM Genel Kurulunda 4 eski bakanla ilgili Yüce Divan oylamasının yapılacağı bugünkü görüşmeler sırasında CHP İstanbul milletvekili İhsan Özkes, peygamberimiz Hz. Muhammed'in 'Hırsızlık yapan kızım Fatıma da olsa cezalandırırdım' sözünü pankart açarak genel kurulda gösterdi. TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ise, foto muhabirlerinin yeterince açılan dövizin fotoğrafını çektiğini belirterek, Özkes'ten indirmesini istedi. Bunun üzerine Özkes, pankartı indirdi.

EGEMEN BAĞIŞ4TAN İLGİNÇ HAREKET

AJANDAYA NOT ALDI

Genel Kurul sırasında eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, bir ajandaya not aldığı görüldü. Güler yazısında şu ifadeleri kullandı: "Sayın Başkan, Soruşturma Komisyonu'na verdiğim sözlü ve 41 sayfalık yazılı savunmama ilave edeceğim başkaca bir..."

MUAMMER GÜLER: 258 RET, 241 KABUL
 
TBMM Genel Kurulu'ndaki gizli oylamada, 241 kabul, 258 ret oyu çıktı. Bu sonuçla eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in Yüce Divan'a sevk edilmesi talebi reddedilirken, 513 milletvekilinin katıldığı gizli oylamada 6 milletvekili çekimser kaldı, 4 oy boş çıktı, 4 oy da geçersiz sayıldı.

Öte yandan, Eski İçişleri Bakanı Güler, kuliste gazetecilerin sonuca ilişkin sorularına, "Önemli olan önergenin 276 oy bulmaması...Hayırlı olsun" değerlendirmesinde bulundu.
 
 muammer-guler.jpg

EGEMEN BAĞIŞ: 255 RET 245 KABUL

Egemen Bağış için Genel Kurul'da yapılan oylamada ret ve kabul oyları arasındaki makas iyice azaldı. Bağış için 245 kabul oyu kullanılırken, 255 milletvekili ise Yüce Divan'a gerekli görmedi. Oylamada 7 çekimser, 6 boş ve 4'te geçersiz oy kullanıldı.

Eski AB Bakanı Bağış, oylamanın ardında kuliste gazetecilerin soruları üzerine, "Hayırlı olsun. Biz herşeye hazırız" diye konuştu.

ERDOĞAN BAYRAKTAR: 288 RED 219 KABUL

Erdoğan Bayraktar için Genel Kurul'da yapılan oylama sona erdi.  Erdoğan Bayraktar için kullanılan oy sayısı 515.  288 milletvekili red oyu kullanırken 219 milletvekili kabul oyu kullandı. Oylamada 3 çekimser, 3 de boş oy kullanıldı.

Oylamaların ardından sonuç kulislerde tartışılırken, AK Parti'nin ne kadar fire verdiği konusunda görüşler ifade edildi. Bazı AK Parti milletvekilleri, Bayraktar'ı en çok ret oyunu almasından ötürü kutladı.