BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,71
ALTIN 2.509,76
HABER /  POLİTİKA

Meclisin artist vekili

Kimilerine göre Meclis'i film seti zannediyor. Bekar hayatını seviyor. 4.5 yıldır otellerde kalıyor.

Abone ol

Minyeli Abdullah filmiyle tanıyoruz onu. Ama şimdi CHP'nin ateşli milletvekillerinden... Polemikleri ve sivri diliyle gündeme geliyor.

Yıllar önce eşinden boşandı. Tam 4.5 yıldır 5 yıldızlı otellerde kalıyor. Ankara'da evinde hiç oturmamış. Bu alışkanlık film çekimlerinden kalmış.. Halinden de memnun. CHP'li Berhan Şimşek, Akşam gazetesinden Deniz Güçer'in sorularını yanıtladı.

Otelde yaşamak bazen tarz meselesi de, sizinki mecburiyetten mi?

- Film çekimleri için 26 sene hanlarda, ahırlarda kaldım. Otelde keyifli ve çok rahatım. Otel çalışanlarıyla adeta aile gibi olduk. Kolay değil, 4.5 yıl oldu.

Odanız kaç metrekare?

- 60 vardır. Tek başına bir evde kalmaktansa burayı tercih ediyorum.

OTELDE GÜVENLİK VAR

Ankara’da hiç evde oturmadınız değil mi?

- Oturmadım. İstanbul’da güzel bir evim var. Ankara’ya ilk geldiğimde ev baktım. Tam karar verecektim; Necip Hablemitoğlu öldürüldü. Bunun üzerine “Daha güvenli olur” diye otele yerleştim. 24 saat güvenlik var.


Evi özlediğiniz oluyor mu?

- Hiç olmuyor. Burada tüm konfor var. Sabah çıkarken, “Akşam brokoli çorbası istiyorum” diyorsun mesela, akşama hazır. Ütü hazır, çamaşır tamam. Artık insanlar tek başına yaşıyor. Evleniyor çocuk sahibi oluyor, ayrılıyor.

EŞİME TEŞEKKÜR EDERİM


Boşandınız, neden gürültü kopmadı?

- Geçmişte de özel hayatı ortalarda olan biri değildim. Sevdiğin insanla aranda saygı varsa öyle olmalı. Benim eski eşimle ilgili tek söyleyebileceğim: Kızımı o kadar güzel yetiştirdi ki, ancak çok teşekkür edebilirim.

5 yıldızlı bir yaşam sürmek pahalı mı?

- Birkaç daireden kira alıyorum. Biraz indirimim de var. Şimdi milletvekilinin aldığı para kim ne derse desin Türkiye şartlarında büyük paradır. Asgari ücretin 20 katıdır. Ama bu görevin temsili, masrafı da bir hayli fazladır.

Arınç Meclis’i film seti zannediyor


TBMM Başkanı Bülent Arınç size “film adamı” demişti. Arınç’a tepkiniz oldu mu?

- Maalesef bu dönem konuşma adabı bitti. Kahvede insanlar takılır birbirine “Artistlik yapma” diye. Bay Arınç TBMM’yi film seti gibi görüp bunları söylüyorsa bilemem.

MECLİS HAYATTIR

- 4.5 yıldır günlük tutuyorum. Keyifli, trajikomik olaylar var. Mesela bir AKP’li milletvekili arkadaş vardı. Bakıyorum kol düğmesi, kravat iğnesi her şeyi Meclis amblemli. 6 ay takip ettim. Ciddi merak ettim beyfendiyi. Sonunda oturduk çay içerken, “Sayın vekil” dedim, “Kravat iğnesi, kol düğmesi armalı da, ya anahtarlık?” “Aaa rica ederim” dedi. Çıkardı aynen anahtarlık da amblemli. Meclis hayatın kendisi.