BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,56
ALTIN 2.492,83
HABER /  POLİTİKA

Meclis personeline maaş şoku!

TBMM'nin yeni teşkilat yasasıyla çalıştıkları kamu kurumundan TBMM'ye sözleşmeli geçenler önümüzdeki bir ayı parasız geçirecek.

Abone ol

Kendi kurumlarından maaşlarını peşin alan binin üzerinde personele TBMM "sözleşmeli olduğunuz için çalıştıktan sonra maaş alabilirsiniz" deyince, çalışanlar 15 şubat-15 mart arasında maaş alamama durumuyla karşı karşıya kaldılar.

Personelin durumunu fark eden İş Bankası TBMM şubesi ise personele kredi açmak için harekete geçti.TBMM'de milletvekillerinde danışmanlık yapan kamu kurumlarında memur olan personel, tam bir maaş şoku yaşıyor TBMM Teşkilat Yasası'nın çıkmasıyla danışman ve sekreter konumunda çalışan personelin statüsü de değişti. 

SÖZLEŞMELİ OLDULAR

Daha önce çalıştıkları kamu kurumlarından maaş, Meclis'ten de yaklaşık 1500 lira özel hizmet tazminatı alan personel, yeni yasayla TBMM'nin sözleşmeli elemanı konumuna geçtiler. Meclis'te görev yapan personel, devlet memuru olduğu için 15 Ocak- 15 Şubat arasındaki maaşını peşin olarak aldı. Ancak Meclis söz konusu personele Teşkilat Yasası 15 Ocak'ta yürürlüğe girdiği için yaklaşık 1500 liralık özel hizmet tazminatı farkını ödemedi.

Personelin kaybı bununla bitmedi. Sözleşmeli statüye geçen ve artık çalıştığı kamu kurumu yerine TBMM'den maaş alacak olan personel 15 Şubat'ta maaş almayı beklerken tam bir şok yaşadı. TBMM, bini aşkın sayıdaki söz konusu personele "Siz sözleşmeye geçtiniz. Dolayısıyla size maaşınızı peşin veremeyiz. Çalıştıktan sonra alırsınız. Maaşlarınız 15 Mart'ta ödenecek" deyince, çalışanlar ne yapacaklarını şaşırdı.

İŞ BANKASI'NDAN KREDİ

Personel bir ay maaş almadan nasıl idare edeceğini düşünürken, devreye haberi alan İş Bankası girdi. Personel maaşlarının yatırıldığı İş Bankası TBMM Şubesi çalışanlara bir mesaj göndererek kredi açacağını duyurdu. İş Bankası'nın mesajında "Şubat ayında maaş ödemesi alamayan TBMM çalışanlarına özel kredi İş Bankası'nda. Başvuru için sizi TBMM şubemize bekliyoruz" mesajını gönderdi..

Maaş şokuyla karşı karşıya kalan Meclis çalışanları ise "Bir aylık kredi bile çeksek faiz ödeyeceğiz. Çekmesek, hepimizin ödemeleri taksitleri var, bir ay nasıl idare edeceğiz" diyerek sitem ediyor.