BIST 9.087
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.326,13
HABER /  GÜNCEL

Meclis kürsüsünü siyah örtüyle kapladı

AK Parti ve MHP'nin ortak teklifiyle sunulan iç tüzük değişikliği teklifi görüşmelerinde Meclis'te oldukça ilginç görüntüler yaşandı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM kürsüsünü siyah örtüyle kapladı.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'teki iç tüzük değişikliğiyle ilgili görüşmelerde kürsüyü siyah örtü ile kapattı. Özel, Kurtuluş Savaşı sürecini hatırlattı Bursa'nın işgali üzerine Meclis kürsüsünün kara bir örtüyle örtüldüğünü söyledi. 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, grup adına konuşmak üzere geldiği kürsüyü siyah bir örtüyle kapladı. Özel, mikrofona uygun şekilde delinmiş örtüyü kürsüye giydirirken Başkanvekili Ahmet Aydın, “Mikrofonun üzerine gelmesin. Sesini kısmayalım, iktidarın muhalefetin” diye espriyle uyardı. “Yasaklayacaksınız zaten” diyen Özel, konuşmasında Kurtuluş Savaşı sırasında Bursa’nın işgali üzerine Meclis kürsüsüne kara örtü örtüldüğünü anımsattı.

Özel, “Milletvekili olduğumuz gün büyük heyecanla geliriz. Bu kürsünün hakkını vermek isteriz. Bir milletvekili için en üzüntü verici olan, demokrasiye ve Meclis tarihine kara bir lekenin sürüldüğü bu kürsünün üzerine siyah bir örtünün geçirildiği böyle bir teklifin üzerine söz almaktır. Bu siyah örtü belki birazdan fiziken kaldırılacaktır, ama gerçek anlamda ancak biz iktidar olup bu değişiklikleri geri alan teklife imza attığımızda kaldırılmış olacaktır. Milletvekilinin ifade hürriyetini alıyorsunuz. Dışarıda suç olmayanı içeride suç yapan ilk parlamento sizsiniz. İki cümleyle bu Meclis’i 250 yıl geriye götürüyorsunuz. Bu içtüzüğü istediğiniz gibi değiştirin, biz muhalefetsek o deve o iğne deliğinden geçer. Ya deveyi küçültürüz, ya deliği büyültürüz” diye konuştu. Özel’in sözünü tamamlamasının ardından örtü kavaslarca kaldırılırken, Başkanvekili de “İşte bu tür pratikler şimdilerde bu teklifte de yer almış. Lütfen çalışma usul ve esaslarına dikkat edelim” uyarısında bulundu.