BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Meclis Başkanı tartışmaları 'Asıl sorumlu Kılıçdaroğlu'

Meclis Başkanı seçimlerinin ardından genel olarak MHP'ye yapılan 'geçersiz oy ısrarı yüzünden AK Parti adayı seçildi' eleştirilerine, farklı bir bakış açısıyla; bu tablodan 'MHP'den çok CHP'nin sorumlu olduğu' iddiası getirildi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Yeni Meclis Başkanı'nın İsmet Yılmaz olması sonrasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, kendi vekillerine 80 geçersiz oy atma talimatı veren MHP lideri Devlet Bahçeli’ye 'AK Parti'nin ekmeğine yağ sürme, sıkıştığı anda koltuk değneği görevi üstlenme' gibi eleştiriler yapmasına, Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'dan kritik bir eleştiri geldi. Sarıkaya, 'Bu noktaya gelinmesine de MHP’den çok CHP yönetimi ve Deniz Baykal neden oldu' diyerek, genel 'Bahçeli' eleştirilerine farklı bir bakış açısı getirdi. 

"KILIÇDAROĞLU'NUN BAYKAL ISRARI"

Sarıkaya, Meclis Başkanlığı seçiminin sonuçlarında tek sorumlunun Bahçeli olmadığını, bu tabloda Kılıçdaroğlu'nun da 'Baykal'ı aşamamış olmasının' da katkısı olduğunu yazdı. Sarıkaya'ya göre, seçimin ardından iyi hamleler yapan, rakiplerinin elini açığa çıkaran Kılıçdaroğlu, Baykal ısrarına yenildi.

"BANA AKP'DEN OY GELECEK İNANCINI KIRAMADI"


'Sandıktan çıkan sonucun uzlaşıyı işaret etmesine karşın, Baykal'ın arayışa fırsat bile vermeden öne atılarak Cumhurbaşkanı ile görüştüğü'nü ifade eden Sarıkaya, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ise bu atağı aşacak tavır gösteremediğini, CHP’nin içinden birini aday çıkarması halinde bunun kayıpla sonuçlanacağını Baykal’a izah edemediğini ve “Bana AKP’den de oy gelecek” inancını kıramadığını, ve hatta 'olmayacağını bile bile Baykal'a inandığını, geleceği okumayıp peşinden gittiğini' ileri sürdü.

baykal-kilicdaroglu.20150702094608.jpg

"KILIÇDAROĞLU İHSANOĞLU ÜZERİNDE UZLAŞIYI ÖNERSEYDİ..."

Sarıkaya'ya göre, Kılıçdaroğlu, "Bahçeli’ye Başbakanlık önermek” yerine, Cumhurbaşkanlığı seçiminde bizzat aday gösterdiği, kampanyasını yürüttüğü Ekmeleddin İhsanoğlu adı üzerinde uzlaşıyı önerseydi bugün seçtirmiş olurdu. Hatta HDP’nin aday çıkarmasının dahi önüne geçerdi."

davutoglu-ak-parti-grup-toplantisinda-konusuyor.20150702094640.jpg

AK PARTİ'YE MORAL


Ortaya çıkan sonucun uzlaşı kapısını kapattığını ve muhalefete de yönetim erkini kaybettirdiğini, erken seçimin de kapısını biraz daha araladığını ifade eden Sarıkaya, Bahçeli'yi kastederek, 'Hırsların yarattığı yanlış siyasal gelecek okumasının nasıl kayıpla sonuçlanacağını da bir daha gösterdi.' dedi. 

YENİDEN 'GÜVEN' GELDİ

İlk iki turda muhalefetin blok duruşunun, AK Parti kulisinde ciddi anlamda moral bozduğunu belirten Sarıkaya, AK Parti'nin, Meclis Başkanlığı’nı kaybetmesinin “İktidarı kaybettiler” diye algılanmasından ve domino etkisi yaratmasından kaygı duyduğunu, dünkü seçim sonucuyla 'yeniden güveni gelmiş parti havası gruba tekrar hâkim olduğu'nu vurguladı.