BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,36
HABER /  GÜNCEL

Meclis Başkanı fezlekelerle ilgili konuştu

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 4 eski bakanla ilgili soruşturma açılması konusunda, “Mühim olan işin soruşturulmasıdır ve soruşturulacak” dedi. <...

Abone ol

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 4 eski bakanla ilgili soruşturma açılması konusunda, “Mühim olan işin soruşturulmasıdır ve soruşturulacak” dedi.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM’nin 94. açılış yıldönümü dolayısıyla resepsiyon verdi. Resepsiyonda gazetecilerin sorularını cevaplayan Çiçek, dört eski bakanla ilgili soruşturma önergesinin değiştirmesinin istenip istenmediği sorusuna, “Mühim olan işin soruşturulmasıdır ve soruşturulacak. Geri kalanının önemi yok. Usul önemli tabi. Ama esas da önemli. Usul, esası bütün boyutlarıyla ortaya çıkarmak içindir. Bu konu, Meclis’in gündemindedir. Tüm boyutlarıyla ele alınacak. Bunda tereddüt yok” dedi.
TBMM Başkanı Çiçek, önergede eksiklik olup olmadığı yönündeki soruya ise, “Hayır. Eksiklik varsa, zaten soruşturma sırasında ortaya çıkar. Mühim olan bu sürecin başlamasıdır. Süreç de başlamış oluyor. Bence önemli olan kısmı orasıdır” cevabını verdi.
Şantaj kaseti olduğu iddialarına ilişkin Çiçek, “Bu tür konuşmalara tarafsız bir Meclis başkanı olarak cevap vermem çok zor olur. Ben dikkat ediyorsanız bu göreve geldiğimden beri genellikle kuralları konuşuyorum. Kurallarda mutabık kalırsak, olayları da şahısları da değerlendirmek kolaylaşır” şeklinde cevapladı.
(İHA)