BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.428,60
HABER /  POLİTİKA

Meclis 92 yıllık borcunu ödedi

Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Nezahet Baysel'in 92 yıl geciken İstiklal Madalyası, Meclis'te düzenlenen törenle verildi. Madalya, Baysel'in torunun kızı Gizem Ünaldı'ya taktim edildi.

Abone ol

TBMM’nin 30 Ocak 1921 tarihli oturumunda aldığı karar yerine getirildi.

Karar, İnönü Savaşı'ndaki katkıları nedeniyle Mustafa Kemal Atatürk'ün takdirini alan 12 yaşındaki Nezahet Baysel’e İstiklal Madalyası verilmesiydi.

12 yaşında tümen komutanı Ahmet Derviş Paşa tarafından onbaşılığa terfi ettirilen Baysel’in madalyası, torununun kızına takıldı.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, törende yaptığı konuşmada, "Baysel 1921'de Meclis kararı ile İstiklal Madalyası verilmesi kararlaştırılan ilk kişiydi. Bir borcumuz vardı. Gecikmiş olsa da bunu yerine getirmemiz gerekiyordu. Bunun için merhumenin ruhaniyetinden, mirasçılarından ve milletimizden özür diliyorum” dedi.

95 bin 262'inci İstiklal Madalyası, Baysel’in torunu Şebnem Üçok'un kızı Gizem Ünaldı'ya takıldı. Üçok'un diğer kızı Didem Ünaldı’nın da katıldığı törende İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da hazır bulundu.

Madalyayı alan Gizem Ünaldı, “Cumhuriyet’in 90. yılında bu gurur verici olaya şahit olabilmek ve torunları olarak bu madalyayı taşımak gerçekten çok onur verici. Herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.