BIST 8.988
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.282,91
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Lise nakilleri ne zaman? MEB açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı-MEB, TEOG lise yerleştirme sonuçları sonrası nakil işlemleriyle ilgili açıklama yaptı. Lise nakilleri nasıl yapılacak? İşte yanıtı...

Abone ol

TEOG lise yerleştirme sonuçları açıklandı. MEB'in açıkladığı liselerde eğitim görmek istemeyen öğrenciler 25 Ağustos-28 Ağustos tarihleri arasında lise nakil işlemleri için başvuru yapabilecekler. Lise nakil başvuru sonuçları ise 29 Ağustos cuma günü saat 19.00'da açıklanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı-MEB lise nakil işlemlerinin nasıl yapılacağı ve lise nakil başvuru tarihleriyle ilgili açıklama yaptı. MEB'ten yapılan lise nakil açıklamasına göre, lise nakilleri öğrencilerin puan üstünlüğüne göre yapılacak. Lise nakilleri MEB tarafından otomatik bir sistemle yapılacak.

MEB'in açıklamasında şöyle denildi:

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile ilgili kılavuz esaslarına göre, kesin kaydı yapılmış olan öğrencilerin, açık kontenjan bulunan başka bir ortaöğretim kurumuna yönelik yerleştirme nakli isteğinde bulunmaları halinde başvuranlar arasında puan üstünlüğü esas alınarak sistem üzerinden otomatik olarak nakil işlemleri gerçekleştirilecek.

LİSE NAKİL İŞLEMLERİ E-OKUL'DA

Resmi ya da özel bütün ortaöğretim kurumları arasındaki nakil işlemleri e-okul üzerinden yürütülecek.

Kesin kayıt işlemi tamamlanan fakat bir özel ortaöğretim kurumuna nakil yaptırmak isteyen
öğrencilerin velileri, ilgili özel ortaöğretim kurumuna şahsen başvuruda bulunmaları halinde kesin kayıt işlemleri yapılacak ve yerleştiği ortaöğretim kurumdan nakilleri e-okul üzerinden otomatik olarak gerçekleştirilecek.

Resmi okullar arasındaki yerleştirme nakil işlemleri ise veli tarafından öğrencisinin kesin kaydının yapıldığı okul müdürlüklerine şahsen başvuru ile değerlendirmeye alınacak.

LİSE NAKİL SONUÇLARI 29 AĞUSTOS'TA AÇIKLANACAK

Nakil işlemlerine ilişkin ilk başvurular, 25-28 Ağustos'ta alınacak ve sonuçlar 29 Ağustos saat 19.00'da ilan edilecek.

Eylül sonuna kadar haftalık periyotlarla gerçekleştirilecek olan yerleştirmeye yönelik nakiller, okulların ilan edilen boş kontenjanları için yapılacak.

Başka bir resmi veya özel okula nakil talebinde bulunan öğrencilerden boşalacak kontenjanlar bir sonraki haftanın boş kontenjan listesinde yer alacak. Nakil talebi gerçekleşenler ve boş kalan kontenjanlar e-okul sisteminden ilan edilecek.

26 Eylül'den sonra yapılacak nakil başvuruları, ortaöğretim kurumları arasında nakil esaslarına göre taban puanlar esas alınarak gerçekleştirilecek. Nakil kontenjanları ile işlemleri ve ilgili bütün duyurular Bakanlığın e-okul.meb.gov.tr adresinden ilgililerin ve kamuoyunun bilgisine sunulacak.