BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,73
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

MEB'ten interneti kesin emri

Milli Eğitim Müdürlükleri, il müdürlerine yazı göndererek 'ADSL, VDSL, 3G ve Wireless, ne varsa kesin' talimatını verdi.

Abone ol

Dershane düzenlemesini de içeren yasa ile yönetim kademelerinde paralel temizliğe hazırlanan Milli Eğitim Bakanlığı, yazışmaların ele geçirilmesini önlemek için tüm il ve ilçelerde internet ağını tek merkezde topluyor.

İNTERNET BAĞLANTILARININ ACİLEN İPTAL EDİLMESİ İSTENDİ

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, il milli eğitim müdürlükleri bünyesinde yer alan bakanlık hattı haricindeki tüm ADSL, VDSL, 3G, Wireless internet bağlantılarının acilen iptal edilmesini istedi.

İPTAL ETMEYENLERE KANUNİ İŞLEM

Bazı bakanlık personelinin ve kurum dışından kişilerin uygulanan güvenlik duvarını aşmaya yönelik tutumlarda bulunduğunu belirten Tekin, söz konusu hatları iptal etmeyenler hakkında kanuni sürecin başlatılmasını emretti.

BENZERİ DİĞER KURUMLARDA DA UYGULANIYOR

Sınavlar öncesi gelecek muhtemel siber saldırılara karşı çalışmaların acilen tamamlanmasını isteyen Tekin, MEB personelinin, ilgili kanun ve yönergeler hakkında bilgilendirilmesi talimatı verdi. Milli Eğitim Bakanlığı, TTVPN Metro İnternet Projesiyle bütün ağları birleştirdi. Ancak bazı personel ADSL, VDSL, 3G ve wireless'ten bağlantı yapıyordu. Bakanlıktaki bu tedbirlerin benzeri diğer kurumlarda da uygulanıyor. 30 Mart öncesi, Yüksek Seçim Kurulu'nda da yazılımlara sızılarak sonuçlara şaibe bulaştırılmak istendiği iddia ediliyor.