BIST 9.431
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.501,03
HABER /  GÜNCEL

MEBten domuz gribi önlemi

Nimet Çubukçu, domuz gribi ile ilgili olarak bakanlıkta bir ay önce ''kriz masası'' oluşturulduğunu bildirdi.

Abone ol

Bakan Çubukçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, domuz gribi konusunda bakanlığın Sağlık Bakanlığı ile gerekli önlemleri aldığını belirterek, velilerden paniğe kapılmamalarını istedi.

Okullarda oluşabilecek vakalar ve alınacak önlemlerle ilgili çalışmaları yürütmek üzere bir ay önce Bakanlıkta Müsteşar Yardımcısı başkanlığında bir ''kriz masası'' oluşturduklarını ifade eden Çubukçu, kriz masasının Sağlık Bakanlığı ile koordineli çalıştığını belirtti.

Öğretmenlere domuz gribi konusunda eğitim verildiğini ve bu eğitimin devam edeceğini ifade eden Bakan Çubukçu, okullara Sağlık Bakanlığınca domuz gribinin belirtileri ve gripten korunma yöntemlerini anlatan CD'lerin dağıtılacağını, afişlerle öğrencilerin uyarılacağını söyledi.

Domuz gribi konusunda Sağlık Bakanlığının da desteği ile okullarda öğrencilerin ve velilerin bilgilendirilmesine ağırlık verileceğini vurgulayan Çubukçu, öğretmenlerin derslerde öğrencilere zaman zaman domuz gribinden korunmaya yönelik hatırlatmalarda bulunacaklarını dile getirdi.