BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.501,04
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

MEBe Danıştay darbesi

Danıştay, MEB'in Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği'ne ilişkin itirazını reddetti.

Abone ol

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği'nin bazı hükümlerininyürütmesini durduran Danıştay 8. Dairesi'nin kararına yapılan itirazı reddetti.

Milli Eğitim Bakanlığı, Danıştay 8. Dairesi'nin kararına itiraz ederek, yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmasını istedi.

İstemi görüşen Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, itirazı yerinde görmedi ve oybirliğiyle itirazın reddine karar verdi.

Danıştay 8. Dairesi, bu kararın ardından, yönetmeliğin bazı maddelerinin iptal istemini esastan karara bağlayacak.

8. DAİRE'NİN KARARI
Danıştay 8. Dairesi, yönetmeliğin ''Amaçlar'' başlıklı 5. maddesinin (a) bendine yönelik yürütmenin durdurulması istemini kısmen kabul etmişti.
Daire, hükümdeki ilköğretimi tamamlayan, ancak ortaöğretime devam
etmeyenlerin Açıköğretim Lisesi'ne kayıt yaptırabileceğine ilişkin hükmün yürütmesini durdurma istemini reddetmiş, ancak, aynı hükümdeki ''ortaöğretimden ayrılan, mezun olan ve yüksek öğretimden ayrılan veya
mezun olanlara farklı alanlarda da öğrenim fırsatı vermek için Açıköğretim Lisesi'ne kayıt yaptırabileceğine'' ilişkin hükmün yürütmesini durdurmuştu.

Daire, bu hükümdeki ''ortaöğretimden ayrılan'' ibaresinin çok geniş bir kavram olduğunu dikkate alarak, Danıştay'ın daha önceki içtihatları doğrultusunda, lise hazırlık sınıfında başarılı veya başarısız olanlar ile lise 1'de başarısız olanların Açıköğretim Lisesi'ne kayıt yaptırabileceğine işaret etmişti.