BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.306,93
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

MEB'den çalışanlara anaokulu darbesi!

Milli Eğitim Bakanlığı, anaokullarındaki tam gün eğitimini kaldırdı.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı, Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'ni değiştirdi. Geçtiğimiz Temmuz ayında Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren yeni yönetmelikle tam gün eğitim veren anaokulları, yarım güne indirildi. Yeni yönetmelik çalışan anne ve babaları kara kara düşündürürken, tam gün eğitim veren özel ana okulları ise fiyatları neredeyse ikiye katladı.

MEB Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği 26 Temmuz 2014 Cumartesi günü 29072 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yeni yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle birlikte MEB'e bağlı tüm anaokullarında tam gün eğitim kaldırılarak, ikili eğitime geçildi. Yeni kararla birlikte hiçbir anaokulu tam gün eğitim yapamayacak.

HEM SABAH HEM ÖĞLEN GRUBUNA KAYIT YOK

Eğitim etkinlikleri, sabah ve öğleden sonra grupların açılmasına imkan verecek biçimde sadece yarım gün süreyle yapılabilecek, aynı çocuk hem sabah hem öğlen grubuna kaydedilemeyecek. Çocukların sabah veya öğleden sonraki gruplara kaydedilmesi konusunda velilerin talepleri dikkate alınacak. Bir gruba fazla talep olması durumunda, birinci dönem sabahçı olan grup ikinci dönem öğleden sonra, öğleden sonraki gruplar ise sabahçı olarak eğitimlerine devam edecek.

ÇALIŞAN ANNELER NE YAPACAK?

MEB'in bu kararı en çok çalışan anne ve babaları vurdu! Tam gün eğitim sayesinde, 3 yaşından itibaren anaokullarına gönderen aileler, kararın ardından kara kara düşünmeye başladı! Tam gün eğitimde saat 15.00'de biten eğitim, etkinlik saatleriyle saat 17.30'a kadar uzatılabiliyordu. 
 
TAM GÜN KAYITLARI NE OLDU?

Bu arada kararın ardından çok sayıda anaokulu, 2014 yılı tam gün kayıtları için velileri aramaya başladı. İkili eğitime geçildiğini duyan veliler ise karara tepkili!