BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.422,28
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

MEBBİS Eba e-kurs 2015 öğretmen başvuru ekranı ve kılavuzu

MEBBİS Eba e-kurs modülü öğretmen başvuru ekranı odsgm.meb.gov.tr ve www.eba.gov.tr'de. MEBSİS öğretmen Eba e kurs başvuruları 14 Ekim 2015'te başlıyor. e-kurs öğretmen başvuru kılavuzu internethaber.com'da.

Abone ol

Öğretmenlerin Eba e-kurs modülüne başvuruları başlıyor.

MEBBİS Eba e-kurs öğretmen başvuruları ne zaman başlıyor sorusunun yanıtını MEB'den geldi. Açıklamaya göre Eba e kurs öğretmen başvuruları 14 Ekim 2015'te başlıyor.

Peki MEBBİS nedir? MEBSİS eba e kurs öğretmen başvurularına nasıl yapılacak? Eba e-kurs öğretmen başvuru ekranı nedir? MEBSİS e kurs öğretmen atama sonuçları ne zaman yapılacak?

İşte MEBBİS Eba e-kurs öğretmen başvuruları 2015 hakkındaki tüm detaylar internethaber.com'da.  

MEBBİS EBA E KURS ÖĞRETMEN BAŞVURU KILAVUZU 2015

Kurslarda görev almak isteyen kadrolu öğretmenler, MEBbis şifreleri ile e-kurs modülünden görev almak istedikleri kurs tercihini yaparak başvuruda bulunurlar. Öğretmenler, ilçe içinde görev almak istedikleri kurs merkezlerinden üç tercihte veya tüm ilçede herhangi bir okulda görev alma isteğinde bulunabilirler. Derslere öğretmen atamaları, kurs merkezi müdürlüğü tarafından öğrenci tercihleri ve ihtiyaçlar de göz önünde bulundurularak yapılır.

Ücretli öğretmenler, e-kurs üzerinden sisteme ilk girişte oluşturabilecekleri şifreler ilebaşvuru yaparak, ilgili evrakları komisyonlara ulaştırırlar. Ücretli öğretmenlerin hangi kursta görev alacakları kurs merkezlerinin talebi doğrultusunda komisyonlar tarafından belirlenir.
Tercih ettiği halde hiçbir kursta görev alamayan öğretmenler, ilçe komisyonları tarafından ihtiyaç duyulan kurs merkezlerinde değerlendirilirler.

MEBBİS Eba e-kurs 2015 öğretmen başvuru ekranı ve kılavuzu.jpg

EBA e-kurs ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Kurslara öğretmen belirlenmesi e-kurs modülü üzerinden kurs merkezi müdürlüğü tarafından o kursa başvuru yapan kadrolu öğretmenler arasından öğrenci tercihleri ve ihtiyaçlar gözetilerek yapılır. İhtiyaç olması halinde komisyonlar tarafından onaylanan ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılabilir. Kurs merkezleri, görev veremedikleri öğretmenleri modül üzerinden ihtiyaç dışı olarak il havuzuna gönderirler.

E-KURS MODÜLÜ DERS PROGRAMLARI

Kurs merkezleri, e-kurs modülü üzerinden öğrencilerin bir önceki yıla ait ağırlıklı yılsonu başarı puanı, Bakanlıkça veya kurs müdürlüğünce yapılacak tarama test sonuçları; kursiyerlerin diploma notu vb. ölçülebilir kriterleri de dikkate alarak sınıf oluşturma iş ve işlemlerini yapar. Her bir kurs programına devam edecek sınıftaki öğrenci/kursiyer sayısı 10’dan az olamaz. Sınıf mevcudunun 20 olması esastır. Bu sayı dolmadan yeni bir sınıf açılamaz. Sınıf mevcudu en fazla 25’e kadar çıkartılabilir.
Kursa devam eden öğrenci/kursiyer sayısının 10’un altına düşmesi durumunda kursun birleştirilmesi veya kapatılıp/kapatılmamasına o ay sonunda komisyon tarafından karar verilir.

eba e- KURS DÖNEMLERİ

DYK’lar I.dönem, II.dönem ve III. dönem (yaz kursları) olmak üzere üç dönemde açılır.

I.dönem kursları Ekim ayının ilk haftası başlar ve yarı yıl tatiline kadar devam eder.
II.dönem kursları derslerin başladığı ikinci yarıyılda başlayarak okulların kapanmasına kadar devam eder.
III.dönem kursları, okulların kapanmasıyla birlikte ders yılı bitiminden bir sonraki eğitim-öğretim yılı okulların açılışına kadar olan sürede açılır.

I.dönem ve II.dönem kursları birbirinin devamı şeklinde yıllık (ders yılı) olarak uygulanabilir.