BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

McCain kendini avutuyor

Seçim anketlerinde rakibi Obama'nın gerisinde kalan kalan McCain, secim gecesinde zafer bekliyor.

Abone ol

ABD'de, Cumhuriyetçi başkan adayı John McCain, seçime kısa süre kala anketlerde Demokrat rakibi Barack Obama'nın çok gerisinde görünmesine karşın, bu hafta içinde bu farkı kapatacağını ileri sürdü.

NBC televizyonunda konuşan McCain, ''Anketler, tutarlı olarak bizi, bulunduğumuz yerin çok gerisinde gösteriyor. Halbuki iyi gidiyoruz. Farkı geçen hafta biraz kapattık. Buna bu hafta da devam edeceğiz. Seçim gecesi çok geç saatlere kadar oturacaksınız'' dedi.

ABD'de yapılan son anketlerin ortalamalarını veren RealClearPolitics kuruluşu, 11 kamuoyu araştırmasına göre halen Obama'nin 7.6 puan parkla McCain'in önünde gittiğini belirtti.

McCain'in iyimser yorumlarına karşın, onu destekleyen önde gelen bazı Cumhuriyetçiler, umutlarını giderek kaybediyor.

Cumhuriyetçi Başkan George W. Bush'un 2000 ve 2004 seçim zaferlerinin mimarı olarak tanınan eski danışmanı Karl Rove, FoxNews televizyonuna yaptığı açıklamada, McCain'in akıntıya karşı kürek çektiğini ve bundan sonra işinin çok zor olduğunu söyledi.

Rove, McCain'in, son şanslarını kullanabilmesi için Obama'nın başkanlığa hazır olmadığı temasını ısrarla işlemesi gerektiğini anlattı.

McCain gibi Arizona eyaletinin senatörü olan Cumhuriyetçi Jon Kyl da, ''Maalesef sanırım John McCain de, başkanlığa aday olup da kazanamayan Arizonalılar listesine eklenebilir'' dedi.

Seçime sekiz gün kala çok rahat bir görüntü çizen Demokrat Obama, Denver kentinde 100 bin kişilik dev bir kalabalığa hitap ettiği mitingde, ''Sekiz yıldır Bush-McCain felsefesinden çok çektik. Bunun dört yıl daha sürmesine izin vermeyeceğiz'' dedi.

Obama kampanyası tarafından televizyonlara verilen bir reklamda da, ''Fikri bulunmayan ve halktan kopuk olan McCain'in, artık zamanı da kalmıyor'' denildi.