BIST 9.469
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.496,13
HABER /  MEDYA

Nurşen Mazıcı Habertürk canlı yayınından kovuldu

Habertürk'teki 15 Temmuz darbe tartışmaları kıyamet kopardı. Prof. Dr. Nurşen Mazıcı'nın hain kalkışma için kullandığı senaryo nitelemesi üzerine gidilen reklam arasında yayından kovuldu.

Abone ol

Habertürk'teki 15 Temmuz darbe tartışması kavga çıkardı! Prof. Dr. Nurşen Mazıcı'nın hain kalkışmada hayatını kaybeden şehitler için söylediği sözler üzerine Kenan Tekdağ tarafından reklam arasında programdan kovuldu.

"Bilim adamları manevi açıklama yapmaz, objektif açıklama yapar" diyen Mazıcı şehitler için "248 tane insan öldü" ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Nurşen Mazıcı, Habertürk'te FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain kalkışmasına yaptığı senaryo yakıştırması ve şehitler için de "güvenlik zafiyeti nedeniyle öldüler" nitelemesi tepkilere neden oldu. Mazıcı'ya en sert tepkiyi ise İnternethaber yazarı Süleyman Özışık gösterdi. Mazıcı'nın açıklamalarının haddi aşan sözler olduğunu söyleyen Özışık, Mazıcı'nın kalkışma gecesi bir askerin kafasının kesildiği sözlerini ise yalanladı.

"HADDİNİ AŞAN, SABRI ZORLAYAN SÖZLER"

Haddi aşan bu sözler üzerine programın sunucusu Ece Üner, Mazıcı'dan demokrasi şehitleri için söylediği sözleri düzeltmesini istedi. Üner'in ısrarına rağmen Mazıcı, sözlerini düzeltmeyince reklam arasında Habertürk Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ tarafından programdan kovuldu.