BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.438,07
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Mazda’nın Türkiye lokomotifi Mazda3

Türkiye’de satışa sunulan Yeni Mazda3, markanın Türkiye’deki lokomotifi olacak.

Abone ol

Japon markanın en çok satan modeli unvanına sahip Mazda3 yeni haliyle Türkiye'de satışa sunuldu.

55.500 TL'den başlayan fiyatlarla tüketiciyle buluşacak C Segmenti temsilcisi, Türkiye'ye özel verimli sıkıştırma oranına sahip SKYACTIV-G adını verdiği 120 HP'lik benzinli motor ile pazara adımını attı. 5 farklı donanım seçeneğine sahip Mazda3'ün en pahalı seçeneği olan otomatik versiyonun Power Sense donanımı, 76.200 TL olarak açıklanıyor.

Aracın kaputunun altındaki 1.5 litrelik 120 HP güç üreten motor, hem 6 kademeli otomatik şanzıman hem de manuel şanzımanla tercih edilebiliyor. Aracın otomatik versiyonu fabrika verilerine göre, ortalama 100 km'de 5.5 litre yakıt tüketim değerine sahipken manuel şanzımanlı Mazda3'ün ise 100 km'deki ortalama yakıt tüketimi 5 litre olarak açıklanıyor. İç mekânda ise 7 inç boyutundaki TFT multimedya ekranı sunulurken, göz hizasına yerleştirilmiş göstergelerde sürücüye kolaylık sağlıyor.
Ayrıca Yeni Mazda3'te i-ACTIVSENSE adı verilen bir güvenlik sistemi de buluyor. Bu sistemde SCBS Akıllı şehir içi fren desteği, RVM Arka araç izleme sistemi, LDW Şerit değiştirme uyarı sistemi ve HBC Uzun far kontrol sistemi gibi sensör bazlı ve radar destekli güvenlik teknolojileri bulunuyor.