BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,99
ALTIN 2.420,94
HABER /  GÜNCEL

Mayıs'ta Rize'ye kar yağdı!

Dün gece başlayan yağışla, kar kalınlığı yer yer 30 santimetreye ulaştı.

Abone ol

Rize'nin İkizdere İlçesine bağlı Ovit Dağı kar yağışı nedeniyle beyaz örtüye büründü.

ZİNCİRSİZ GEÇİŞE İZİN YOK 

Doğu Karadeniz'de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşmesi sonucu yüksek kesimlere kar yağdı. Dünden itibaren aralıklarla devam eden yağış nedeniyle Rize-Erzurum kara yolunun 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda kar kalınlığı yer yer 30 santimetreye ulaştı. Karayolları yetkilileri, söz konusu kara yolunda zincirsiz araç geçişine izin vermiyor.

KAR KALINLIĞI 30 SANTİMETREYE ULAŞTI 

İkizdere Kaymakamı Abdil Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, kar yağışının dün akşam geç saatlerde Ovit Dağı'nda başladığını söyleyerek, kar kalınlığının yer yer 20 ile 30 santimetreye ulaştığını belirtti.

Ulaşımda herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını söyleyen Koç, şöyle devam etti:

"Kar yağışından dolayı sis bölgeyi etkisi altına aldı. Sürücülerin bu konuda dikkatli olması gerekiyor. Hız yapmamaları lazım. 20 Mayıs'ta Ovit Dağı'nda karla karşılaşmak bizim için çok da sürpriz olmadı. Çünkü geçmiş yıllarda da buna benzer durumlarla karşılaşılmıştı. Haziran ayında bile kar yağışının olduğu gözlenmiştir. Ovit Dağı rakımı nedeniyle bu tarz manzaralara sık sık rastlanabiliyor. Ovit Dağı'nda yapımı devam eden 28 kilometrelik Ovit Tüneli ile kar nedeniyle ulaşımda yaşanacak sıkıntıların önüne geçilecek. Proje tamamlandığında çok yüksek standartlarda ulaşım sağlanacak."