BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,69
ALTIN 2.496,92
HABER /  POLİTİKA

Mayıs seçimine hazır olun söyledikleri hep çıkıyor

Yeniçağ gazetesi yazarı Burhan Ayeri, bugünkü köşe yazısında 2018'de mayıs ayında erken seçim yapılacağını iddia etti.

Abone ol

AK Parti'ye muhalif gazetelerden Yeniçağ'ın yazarlarından Burhan Ayeri'den çok konuşulacak iddia. Önümüzdeki yıl mayıs ayında erken seçim yapılacak.

Kadir Has Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Kasım Han'ın bu yöndeki açıklamalarına dayanarak bomba iddiayı köşesinde duyurdu. Ayeri, CNN Türk ekranlarında "baskın seçim var" diyen Han ile ilgili "Aynı zamanda önemli bir araştırma şirketi yöneten bu akademisyenin söyledikleri hep çıkıyor." diye yazdı.

MAYIS'TA SEÇİM İDDİASI

(...)Ak Parti'de yenilenme çalışmaları hızlanıyor. Metal yorgunluğu, teşkilat yorgunluğuna dönüştü. Dış kaynaklı sorunlar olmasa, bu operasyon yıl sonuna kalmazdı. Gecikmedeki diğer etken "küskünlerin sayısını çoğaltmamak". Bu yüzden bir yandan kafalar okşanırken, diğer taraftan "sen biraz dinlen" denmekte. Bu arada erken ya da baskın diye nitelendirilen seçim gayretleri devam etmekte. Bunun son işaretini Doç. Dr. Ahmet Kasım Han CNNTURK'te verdi. "Baskın seçim var" demesi şaşırtmadı. Aynı zamanda önemli bir araştırma şirketi yöneten bu akademisyenin söyledikleri hep çıkıyor.

Demek ki 2018 Mayıs'ına şimdiden hazırlanmalıyız. Öncelikle muhalefetin. Bu konuda süratli davranması gerekenlerin başında Meral Akşener ve arkadaşları gelmekte. Parti kurma ve seçime katılabilme yasaları çok net. Teşkilatlanma ve listelerde yer alma süresi atlanmamalı. Eğer ihtilafa düşülür Yüksek Seçim Kurulu'na kalınırsa yanmışsınız demektir. YSK'nın geçmişteki tüm kararları ortada. Hepsi Ak Parti yararına. Demek ki 29 Ekim diye ilan edilen kuruluşu daha fazla sarkıtmamalı. Hatta teşkilatlanma için süre aşılmamalı. Bildiğiniz gibi Balgat Yönetiminin bütün ümidi Akşener ve ekibinin seçime sokulmamasında. Bu konuda hükümetten destek sözü alındığı biliniyor. Demek ki her türlü ayak oyununa hazırlıklı olacaksınız!"