BIST 9.089
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.326,09
HABER /  GÜNCEL

Mayında ölenler için mevlit okutuldu

Hakkari'de mayın patlaması sonucu hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu.

Abone ol

Hakkari'nin Geçitli köyü yakınlarında 16 Eylül'de bir minibüse yönelik düzenlenen saldırıda yaşamını yitirenler için köyde mevlit okutuldu.

Geçitli köyü yakınlarında bir minibüse yönelik düzenlenen saldırıda, aralarında oğlu Aydın Erol ile kızları Şirin Kurt ve Semiha Dayan'ın da bulunduğu 9 akrabasını yitiren Cahit Erol, saldırının 40. gününde yaşamını yitirenler için Geçitli köyündeki evinde Kürtçe mevlit okuttu.

Köy halkının yoğun ilgi gösterdiği mevlitte yaşamını yitirenler için gözyaşları içinde dua eden davetlilere, program sonunda kavurma, pilav ve cacık ikram edildi.

Cahit Erol, gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırıda en büyük acıyı kendisinin yaşadığını belirterek, üzerinden 40 gün geçmesine rağmen olayın faillerinin bulunamamasının kendilerini daha fazla üzdüğünü ifade etti.

Oğlu Aydın Erol'un yaşaması halinde Ekim ayında düğününü yapacağını anlatan baba Erol, ''Oğlumun düğünü yerine şimdi mevlidini okutuyorum. Tek isteğim bu olayı gerçekleştirenlerin ve yardım edenlerin ortaya çıkarılmasıdır'' dedi.

Mevlide katılan Semiha Dayan'ın 9 yaşındaki kızı Berivan Dayan ise gözyaşları içerisinde annesi ve diğer yakınlarının katillerinin bulunmasını istedi.