BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.436,36
HABER /  GÜNCEL

Mavi Marmara'da kurtuldu ABD saldırısında öldü

Suriye'de IŞİD mevzilerini vurduğu söylenen ABD uçakları, sivilleri de hedef alıyor.

Abone ol

ABD'nin Arap müttefikleriyle Suriye’de IŞİD hedeflerine yönelik saldırısında, Mavi Marmara aktivistlerinden Yakup Bülent Alnıak da hayatını kaybetti.

İYİLİKDER Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ABD'nin Suriye'de IŞİD hedeflerine yönelik saldırısında, birkaç ay öncesine kadar derneklerinde gönüllü olarak faaliyet gösteren Mavi Marmara aktivistlerinden Yakup Bülent Alnıak'ın hayatını kaybettiğini açıkladı.

İKİ AY ÖNCE SURİYE'YE GİTMİŞ

İYİLİKDER'den yapılan açıklamada, Alnıak'ın İYİLİKDER ve Meşale Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'nde bir dönem gönüllü olarak hizmet verdiği, 2 ay kadar önce de Suriye'ye gittiği belirtildi.

KİTAP ÇALIŞMASI YAPIYORDU

Alnıak'ın, derneklerinin Kurban Bayramı organizasyonu ile ilgili görevli olarak Suriye'ye gitmediği belirtilen açıklamada, "Alnıak, Suriye'de yaşanan insanlık dramı ile ilgili '3. Yılında Suriye Dramı' adlı bir kitap çalışması yapıyordu. Son saldırılarda İdlib'de kaldığı evin ABD tarafından bombalanması sonucu hayatını kaybetmiştir " ifadelerine yer verildi.

SURİYE'DE DEFNEDİLECEK

Alnıak'ın Suriye'de toprağa verileceği öğrenildi. Alnıak'ın Gazze'ye yardım götürürken İsrail saldırısı sonucunda 9 kişinin hayatını kaybettiği Mavi Marmara gemisindeki aktivistlerden olduğu, burada yaşadıklarını "Mavi Marmara Serencamı" adlı kitabı kaleme aldığı hatırlatıldı. 

İki çocuk babası Alnıak için Malatya'da taziye çadırı kurulduğu bildirildi.

FACEBOOK'TA PAYLAŞTIĞI AYET

'Mavi Marmara'nın Serancamı' kitabını yazan Alnıak'ın sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta 27 Temmuz'da yaptığı paylaşımında En'am Suresi'nin 162'nci ayetinde yer alan 'De ki: Hayatım ve ölümüm O'nun içindir' sözlerine yer verdiği görüldü.

EL NUSRA'YA KATILDIĞI İDDİASI

Aslen Malatyalı olan ve bir holdingin Konya'daki alışveriş merkezinde uzun yıllar yönetici olarak çalıştıktan sonra 10 yıl önce Alanya'ya taşınan Yakup Bülent Alnıak, bir süre ilçede tüp bayiliği yaptı. 2 yıl önce işleri bozulunca işyerini kapatıp Malatya'ya dönen Alnıak, iddiaya göre en son 2 ay önce Esad ve IŞİD'e karşı Nusra Cephesi'nde savaşmak üzere Suriye'ye gitti. İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) aktivisti olan yazar Alnıak'ın ABD'nin IŞİD ve El Kaide bağlantılı örgüte yönelik hava saldırısında öldürüldüğü ortaya çıktı.

İHH'nin organizasyonuyla Gazze'ye yardım malzemesi götürürken 31 Mayıs 2010'da İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisinde de bulunan Yakup Bülent Alnıak'ın gemiye Ersan Kaplan, Enver Arslan, Alparslan Aslan, Adil Yüksel, İzzettin Geçen, Ali Uygur ve Mevlüt Koç ile birlikte Antalya'dan bindiği ve saldırıdan yara almadan kurtulduğu öğrenildi.

Malatya'daki Meşale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyesi olan, radyo ve televizyon programları hazırlayan yazar Yakup Bülent Alnıak, Türkiye genelinde pek çok panel ve konferansa konuşmacı olarak katıldı.

YERLERİNİ ABD'YE İŞİD Mİ BİLDİRDİ?

Yeşilyurt İlçesine bağlı Çukurdere Mahallesi'nde yaşayan aile haberi alınca gözyaşlarını tutamadı. Alnıak'ın 16 yaşındaki oğlu babasının cenazesinin alınması için kişisel olarak girişimlerde bulunacaklarını söyledi. Babasının 2010 yılında yaşanan Mavi Marmara baskını sırasında gemide bulunduğu söyleyen oğlu, babasının olaydan yara almadan kurtulduğunu belirtti. İsminin açıklanmasını istenmeyen Alnıak'ın oğlu, babasının iyi derecede Arapça bildiğini ve zaman zaman Suriye'ye yardım konvoyu ile gittiğini dile getirdi. Cenazeyi Türkiye'ye getirmek istediklerini ancak bunun birhayli zor olacağını da belirten Alnıak'ın oğlu, babasının El-Nusra Cephesi'nde olabileceğini ve onların yerlerini ise ABD'ye IŞİD'in bildirdiğini iddia etti.