BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.439,43
HABER /  POLİTİKA

Masum Türker faturayı CHP'ye kesti

DSP Genel Başkanı Masum Türker, seçmene siyasi vaatlerini sıraladı, ana muhalefet partisine çatmayı da ihmal etmedi.

Abone ol

DSP Genel Başkanı Masum Türker, ''2007 yılında biz CHP'ye verdiğimiz destekten dolayı çok büyük zarar gördük. Bu nedenle bu dönem kendi adımıza seçime girmeyi tercih ettik'' dedi.

Türker, Sivas'ta ziyaretinin ardından ''Çerkez'in Kahvesi''nde basın toplantısı düzenledi.

İşsizliği sona erdirmek için her aileden en az bir kişiye devlet güvencesinde iş sağlanmasını taahhüt ettiklerini, bunun bir iş gücü ve istihdam planlamasıyla sağlanabileceğini anlatan Türker, geçmişte bununla ilgili lokal deneyimleri bulunduğunu söyledi.

İnsanların kendilerine verilen yardımlarla değil, çalışmaları karşılığında aldığı paralarla geçinmelerinin sağlanacağını belirten Türker,  üniversite giriş ve lise sınavlarını kaldırarak, sınavların yalnızca yetenek bağlamında olmasını sağlamayı da hedeflediklerini bildirdi.

Emeklilerin muzdarip olduğu konunun, sağlık harcamalarına karşılık ödenen katkı olduğunu öne süren Türker, ''Biz her türlü tedavinin doktor, hastane ve ilaç masrafının devlet tarafından karşılanmasını, bir katkı payı alınmamasını öngörüyoruz ve nihayet vatandaşın inisiyatifinde olmayan, belediye yönetimleri sonrasında doğan rant dolayısıyla şehir ulaşımındaki sıkıntının toplu olarak çözülebilmesi için toplu ulaşım aracındaki seyahatin bedava yani devlet tarafından karşılanmasını öngörüyoruz'' vaadinde bulundu.

ANAYASA

Hükümetin şu anda Anayasa değişikliğiyle neyi amaçladığının belli olmadığını da ileri süren Türker, şunları söyledi:

''Demokratik Sol Parti Türkiye'nin her yerinde seçime girmek üzere, tedbirlerini almış, çalışmalarını başlatmıştır. Türkiye'de 2007 yılında biz CHP'ye verdiğimiz destekten dolayı çok büyük zarar gördük. Bu nedenle bu dönem kendi adımıza seçime girmeyi tercih ettik. Özellikle bazı CHP'liler tarafından seslendirilen 'bizimle işbirliği yapacaklar' söyleminin yanlış olduğunu Demokratik Sol Parti'nin CHP ile kesinlikle bir işbirliğine girmesinin söz konusu olmadığını belirtmek istiyorum. Ancak bir işbirliği yapılacaksa, AKP iktidardan uzaklaşacaksa ancak hükümet kurma çalışmalarında işbirliği yapabiliriz.''