BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,56
HABER /  POLİTİKA

Masum Türker alkol yasağı için ne dedi?

Masum Türker, alkol yasağından sonra, gençlerin ucuz fiyatlarla uyuşturucuya alıştırılması konusunda ciddi çalışmalar yapıldığını söyledi.

Abone ol

Masum Türker, "Yeni Alkol Yönetmeliği"ne ilişkin soru üzerine, uyuşturucu pazarının, Türkiye'de yavaş yavaş gelişmeye başladığını ve özellikle alkol yasağından sonra, gençlerin ucuz fiyatlarla uyuşturucuya alıştırılması konusunda ciddi çalışmalar yapıldığını söyledi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği'ni (İSTESOB) ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmada, esnaf ve sanatkarların dertlerini savunan, onlara lobilere karşı kalkan olabilecek bir partiye ihtiyaçları oluğunu belirterek, "Demokratik Sol Parti'nin bu konuya talip olduğunu ve esnaf ve sanatkarların partisi olarak anılmak istediğini size duyurmak istiyorum. Seçime giderken esnaf ve sanatkarların temsilcilerini bizim partimizde milletvekili adayı olarak görmek istiyoruz. Şuanda siz sahipsizsiniz ve yok olmaya mahkumsunuz. Eğer varolmak istiyorsanız, kendi davanıza kendiniz sahip çıkın" dedi. Torba Yasası'nı da değerlendiren Türker, "Torba Yasası'yla, esnaflara salma vergi gelecek" dedi.

MUHALEFET, BELEDİYE BAŞKANININ BORCU KARŞILIĞINDA MADDELERİN GEÇMESİNE GÖZ YUMUYOR

Türker, yaklaşan genel seçimleri hatırlatarak, iktidar ve muhalefet partileri tarafından seçime ilişkin yapılan kamuoyu yoklamalarına değindi. Türker, "İki liderin kurguladığı şey ne biliyor musunuz? Hangisinin kaybettiği önemli değil, yeter ki bu üç parti dışında başka partiler akla gelmesin. Az parti olunca parlamentoda ne oluyor anlatayım size. Elinizi vicdanınıza koyun. Siz hiç medyada özel yetkili mahkemeler, özel yetkili savcılarlala ilgili kanunun geçtiğinden haberdar oldunuz mu? Hiç parlamentodaki tartışmaları duydunuz mu? Bu kanun geçerken, iktidar partisi amaçlı getirdi, kendine göre bir düzen kurmak istiyordu. Muhalefet partisi neredeydi? Niçin bağırıp, çağırıp halkı örgütlemedi? Hizbullah'ın yeniden hortlamasına izin veren 102. madde 2005 yılında Ceza Muhakemeleri Kanunu'nda geçerken, iktidar partisi bilerek, getirdi, muhalefet partisi neredeydi? Parti sayısı az olduğu zaman sizin aleyhinize herşey oluyor. Çünkü, iktidar ve muhalefet koalisyon kuruyor. Muhalefetin özel bir işi var, biz belediye başkanının borcu silinecek. Onun karşılığında diğer bütün maddelerin geçmesine göz yumuyor" diye konuştu.

18 YAŞINDAKİNE SİLAH VAR, ALKOL YOK

Alkollü içeceklerin 24 yaşından küçüklere satışına izin verilmemesini eleştiren Türker, "Şuanda silahı 18 yaşından büyük bir adama satıyorsun, 'bu 18 yaşındaki büyük adam silah alıp, adam vurup vuramayacağının kararını verebilir' diyorsun. Çünkü silah lobicileri silah satacak yeni yer arıyorlar. Bu ne dini anlamda, ne de sağlık koruma anlamında, Türkiye'de yeni satılan bir keyif maddesinin, esrarın pazar bulması için getirilen bir yöntem" dedi.