BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,36
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

NASA Mars'ta bitki yetiştirecek

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, bir sonraki Mars robotunu Mars’ta sera kurmak için hazırlayacak! Robotun hedefi kızıl gezegende bitki yetiştirebilmek.

Abone ol

Günümüze kadar bir çok başarılı projeye imza atan Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, bunlara bir yenisini daha eklemek istiyor. Kurumun bir sonraki büyük projesinin kızıl gezegen Mars'ta sera kurmak ve o serada bitkiler yetiştirebilmek olduğu açıklandı.

Bir sonraki Martian Rover isimli robota yerleştirilecek ekipmanlar sayesinde bunu başarmayı amaçlayan NASA, deney için kızıl gezegene Dünya havası ve suyu taşıyacak. Martian Plant Experiment (MPX) isimli deneyde bitkiler en azından 15 gün süreyle canlı tutulmaya, bu sayede gezegenin bitkilere uygun olup olmadığı anlaşılmaya çalışılacak.

HEDEF 2021

Projenin hayata geçeceği tarih kesin olarak belirtilmese de, bazı kaynaklar projenin 2021 yılında sonuca ulaşacağını söylüyor. Belirtmekte fayda var NASA proje için söz vermedi, henüz üzerinde çalışıldığını, plan aşamasında olduğunu söyledi. Ancak bir çok kişi NASA'nın bunu gerçekleştirebileceğini ve Mars'ın kolonileştirilmesinde en önemli adımlardan birisinin atılacağını düşünüyor.