BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.409,12
HABER /  GÜNCEL

Mart kapıdan baktırdı kar bastırdı

Mart kazma kürek yaktıracak gibi görünüyor. Kar yağışı Bolu'da ulaşımı durma noktasına getirdi, Erzurum'da okullar tatil.

Abone ol

İNTERNETHABER (AJANSLAR) - Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır sözüne anımsatan bir hava yaşanıyor. Sıcaklık 6 derece birden düştü. Erzurum'da şiddetli kar nedeniyle okullar tatil edilirken Bolu geçit vermeyeye başladı.

D-100 karayolu Bolu Dağı Düzce ve Bolu kesiminde sabah saatlerinde itibaren etkili olan kar yağışı ve yoğun sis nedeniyle ulaşımda güçlükler çekiliyor.

Karayolunun Düzce kesiminde bulunan Darıyeri Hasanbey, Karanlıkdere, Bakacak mevkilerinde etkili olan kar yağışı ile birlikte yoğun sis, görüş mesafesini yer yer 20 metreye kadar düşürürken, karayolunun Bolu kesiminde bulunan Seymenler mevkisinde ise kar yağışı etkili oluyor.

Karayolları ekipleri yolda kumlama ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürürken, polis ekipleri de karayolunu kullanan sürücüleri yakın takip ve aşırı hız konusunda uyarıyor.

ERZURUM'DA OKULLAR TATİL

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle 534 köy yolu ulaşıma kapandı. Erzurum'da ise ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

erzurum-kar.jpg
ERZURUM: Bu fotoğraflar AA tarafından bugün Erzurum'da çekildi. Kentte geri gelen kışın çilesi yaşanıyor


METEOROLOJİNİN UYARISI

Meteoroloji, Türkiye'nin, bugün Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceğini açıkladı.

Akşam saatlerinden itibaren Karadeniz'in kıyı kesiminde karla karışık yağmur ve kar etkili olacak.

Kar yağışlarının, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimlerinde kuvvetli olması öngörülüyor. Hakkari, Bitlis, Şırnak ve Van'da şiddetli kar yağışı bekleniyor.

SICAKLIK DÜŞÜYOR

Hava sıcaklığının bugün yurdun kuzey ve iç kesimlerinde hissedilir derecede azalacağı, çarşamba günü zamanla batı bölgelerde, perşembe gününden itibaren ise yurt genelinde tekrar artacağı tahmin ediliyor.