BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.430,71
HABER /  GÜNCEL

Marmaris'te piyasaya sahte para süren 3 kişi yakalandı

MARMARİS'te, polisin piyasaya sahte para sürmek isteyen kişilere yönelik düzenlediği operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Bir ihbarı değerlendiren Marmaris Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, Beldibi mahallesindeki bir markette 23 yaşındaki E.Y.'yi elinde sahte 200 lira ile yakaladı.

Gözaltına alınan E.Y. sorgusunda, yola çıkan polis, birlikte hareket ettiklerini belirlediği K.A. (22) ve S.E.'yi (23) kaldıkları otelden itibaren takibe aldı. Bir süpermarkete giden K.A. ve S.E., alışveriş yapıp, kasada sahte 200 lira verdikleri esnada polis tarafından suçüstü yakalandı.

Gözaltına alınan üç şüphelilerin üzerlerindeki aramalarda sahte olduğu belirlenen 200 liralık toplam 5 sahte banknot, sahte paraların bozdurulması sonucu elde edildiği belirlenen 2 bin lira ile 0.82 gram eroin ele geçirildi. Piyasaya sahte para sürmek suçundan 3'ü de sabıkalı olan şüphelilerden K..A.'nın cezaevi firarisi ve asker kaçağı olduğu belirlendi. Gözaltına alınan 3 şüpheli, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.