BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  GÜNCEL

Marmaris’te darbeci askerler didik didik aranıyor!

Marmaris’te Erdoğan’ın kaldığı otele baskın düzenleyen askerlerin yakalanması için bölgeye insansız hava araçları (İHA) gönderildi.

Abone ol

15 TEMMUZ darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı ve kısa süre önce ayrıldığı otele saldıran karma özel timin firari askerlerinin yakalanması için Marmaris’teki operasyonlar devam ediyor.

Komando taburu helikopterlerle dağlık bölgelerin farklı noktalarına indirilirken, kent merkezinde de polis ekipleri aramalarını sürdürüyor. Darbeci askerleri aramalar Bozburun, Hisarönü, Bördübed ve Gökova Körfezi bölgelerinde yoğunlaştırılırken, bölgeye insansız hava araçları (İHA) gönderildi.

Geçen 15 Temmuz Cuma gecesi yapılan darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bulunduğu Marmaris’e, darbeciler, özel eğitimli askerlerden oluşan tim göndermişti.

Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan Marmaris’e gelen SAT (su altı taarruz) ve MAK (muharebe arama kurtarma) timleri, 2 şehit veren polisle girdikleri çatışmada, kendilerini getiren helikopterlerin alçalamaması üzerine, ormanlık alana kaçmak zorunda kalmışlardı.

Darbe girişiminin üzerinden 8 gün geçmesine rağmen, bir bölümü hala teslim olmayan ve yakalanamayan askerlere yönelik operasyonlar sürüyor.

HER İHTİMAL DEĞERLENDİRİLİYOR

Son olarak Marmaris’in İçmeler bölgesinde askerlere ait silah, mühimmat ve teçhizatların bulunmasıyla bölgede yapılan araştırmalarda, geride kalan izlerin yakın zamana ait olduğu saptandı. Bunun üzerine bölgedeki asker sayısı arttırıldı. Çeşitli illerden bir tabur komando Marmaris’e gönderildi. Bu komandolar da helikopterlerle dağlık bölgelerin farklı noktalarına indirildi. Gece boyunca da aramalar devam etti.

Bunun yanı sıra kent merkezinde de özellikle giriş ve çıkış noktalarında polis, kesintisiz denetim yaptı. Her aracın içerisindekilerin tek tek kimlikleri kontrol edildi, eldeki firari darbeci askerlere ait fotoğraflarla karşılaştırıldı. Zaman zaman şüphelenilen kişilerin eşyaları da arandı. Bunun yanı sıra, gelen bilgiler doğrultusunda dağlık bölgedeki aramalar, Bozburun, Hisarönü, Bördübed ve Gökova Körfezi bölgelerinde yoğunlaştırıldı, bölgeye İHA’lar gönderildi.