BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,92
ALTIN 2.436,28
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Marmaris e turistler halat çekti

Marmaris 6. Denizcilik ve Bahar Festivali’nin bugün ki etkinlikleri arasında yer alan ‘Halat Çekme Yarışması’ kıyasıya mücadelelere sahne oldu.

Abone ol

Marmaris Belediyesi önündeki Halk Plajında düzenlenen yarışmaya erkeklerde 8, bayanlarda ise 6 takım katıldı. Yarışmanın başlamasıyla birlikte bastıran yağmur yarışmacıların kıyasıya mücadelesini durduramadı.

Yapılan ön eleme yarışmalarının ardından bayanlarda Rusya ve Bulgaristan takımı finalde karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen bir yarışmanın ardından Rus takımı Bulgarları yenerek şampiyon oldu. Erkeklerde ise Marmaris takımı finalde karşılaştığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini yenerek şampiyon oldu.

Yarışmada bayanlar ve erkekler kategorisinde birinci olanlara madalya verildi.Halk plajında düzenlenen yarışmalara yerli ve yabancı turistler de yoğun ilgi gösterdi. Özellikle bayanların kıyasıya mücadeleleri izleyicilerden de büyük alkış topladı.
Öte yandan festivaldeki diğer etkinlikler de yağmurun azizliğine uğradı. Halat çekme yarışmasından sonra yapılması planlanan kürek yarışlarının da iptal edilebileceği açıklandı.