BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.426,50
HABER /  GÜNCEL

Marmaray tüp geçit açılışı tüm bilgiler

Marmaray tüp geçit projesi açıldı. Marmaray açılışında Japonya Başbakanı Müslüman gibi el açıp dua etti. Marmaray açılışına dair herşey;

Abone ol

İNTERNET HABER - Marmaray hayalimiz gerçek oldu. 154 yıl sonra boğazın iki yakası birleşti. Açılış töreni muhteşemdi.

Törene damga vuran ise Japonya Başbakanı Abe oldu. Diyanet İşleri Başkanı dua ederken Abe de ellerini açıp eşlik edince, gösterdiği saygı ile herkesi mest etti.


Sultan Abdülhamid’in 1860’ta ortaya attığı ve inşasına 2004 yılında başlanabilen, 1.5 asırlık hayal, saat 15.00’da Üsküdar’da gerçek oldu. 8 milyar liraya malolan Marmaray’ın günlük yolcu taşıma kapasitesinin 1 milyon olması bekleniyor. Marmaray sayesinde boğazın iki yakası artık 4 dakikada geçilebilecek.

ZİRVE AÇILIŞTAYDI

Marmaray'ın açılış töreninde asrın projesine yakışır bir görüntü vardı. Devletin zirvesi tam kadro olarak açılışta yer alırken 6 ülkeden 9 bakan da Türkiye'nin gururuna tanık olmak için alandaydı.


DÜNYA MARMARAY AÇILIŞINI BÖYLE VERDİ

'Türkler'in bir rüyası gerçek oldu'
marmaray-açilişini-dünya-böyle-verdi.jpg

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Marmaray'da iki ülkenin devlet başkanı da konuk olarak yer aldı. Japonya ve Romanya başbakanları törende yaptıkları konuşmalarla hayli alkış aldı.

MÜKEMMEL BİR AÇILIŞ TÖRENİ

Marmaray'ın açılışını canlı olarak bütün haber kanalları yayınladı. CNN Türk canlı yayınında spiker açılış törenini 'mükemmel' olarak niteledi.

Açılış töreni için Üsküdar İskelesi'nin karşısında oluşturulan alanda, protokol üyelerinin oturması için büyük bir çadır ile hemen yanında konuşmaların yapılacağı platform kurulmuştu. Platformda ise bir tren maketi yer alıyordu.

marmaray-duraklari-ve-güzergahi,-neresi-kaç-dakika,-bilet-fiyati-ne-kadar.jpg
DİYANET İŞLERİ BAŞKANI DUASIYLA AÇILDI

Marmaray'ın açılışında Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez dua etti. Bütün liderlerde o duaya eşlik etti.

JAPONYA BAŞBAKANI EL AÇIP DUA ETTİ

marmaray-açilişi-japonya-başbakani-dua.jpg
İlginç nokta ise Japonya Başbakanı Abe'nin de ellerini açıp bir Müslüman gibi duaya iştirak etmesiydi. İşte açılış anına damga vuran o görüntü;



Daha sonra açılış kurdelesini tüm liderler birlikte kesti. Hemen ardından da Üsküdar şarkısı eşliğinde konfeti yağmuru başladı.

screen-shot-2013-10-29-at-5.15.55-pm.png

Tüm liderler Kazlıçeşme'ye ilk seferini yapan Marmaray ile yolculuk yaptı. Makinist koltuğunda ise Abdullah Gül yer aldı.


BAŞBAKAN ERDOĞAN BU ŞARKIYLA ÇIKTI

Başbakan Erdoğan, Marmaray'ın açılış töreninde yaptığı konuşmada "Bizi sevsin ya da sevmesin, bize oy versin ya da vermesin. Her bir kardeşim bu büyük yatırımla gurur duysun." dedi.

Erdoğan açılış konuşmasını yapmak için kürsüye yürüdüğünde ise fonda bakın hangi şarkı çalıyordu.


ROMANYA BAŞBAKANI'NIN ERDOĞAN HAYRANLIĞI

Açılış törenine damga vuran konuk başbakanların Erdoğan hakkında söyledikleri övgü dolu sözler oldu. Özellikle Romanya Başbakanı Victor Ponma "Recep Tayyip Erdoğan'a ne kadar hayran olduğumu belirtmeliyim" dedi ve Erdoğan hayranlığını şu sözlerle ifade etti;

- "Büyük projeler büyük liderler gerçekleştirilir. Erdoğan gibi bir lideriniz olduğu için çok şanslısınız. Herhalde bütün Avrupalı başbakanlar böyle bir muhteşem projenin başında olmayı isterlerdi. Sizin sayenizde iki kıta birleşiyor."

JAPONYA BAŞBAKANI SHİNZO ABE;
"BAŞBAKAN BANA SARILIRCA"

0.20131029164908.jpgMarmaray'ın açılış töreninde projenin tüp geçit kısmını tamamlayan Japonya'nın Başbakanı Shinzo Abe de yer aldı. Abe törende Erdoğan'ın çok etkilendiği bir hareketini anlattı ve 'yürekten etkilendim' dedi. Abe o anıyı şöyle anlattı;

"Sayın Başbakan Erdoğan ile görüşmemizde Olimpiyat rekabetindeydik. Biz o zaman kim kazanırsa kazansın kaybeden olmayacak diyorduk. Erdoğan olimpiyat seçiminde Tokyo kararı verildiğinde Başbakan Erdoğan herkesten önce yanıma gelip bana sarıldı. Başbakan Erdoğan işte o an sizin gösterdiğiniz samimi dostluk karşısında yürekten etkilendim."

BİNALİ YILDIRIM:
"ALLAH'A HAMDOLSUN"

Cumhuriyetin 90. yılına asrın projesi Marmaray'ı armağan ediyoruz. Üsküdar nasıl fetih rüyasını yüzyıl beklediyse Marmaray da rüyasını 153 yıl bekledi. Allah'a hamdolsun sizin liderliğinize hayal olmaktan gerçeğe dönüştü. Marmaray projesiyle İstanbul'un bilinen tarihini yeniden yazıyoruz.

  toren.20131029174632.jpg

TÖRENDE ÇEKİLEN ÇOK İLGİNÇ ERDOĞAN GÜL FOTOĞRAFI

İkili birara öyle bir koyu sohbete daldı ki arada kalan Somali Başbakanı objektiflere çok ilginç bir şekilde yansıdı (TIKLA GÖR)

marmaray-fotoğraflari.jpg
MARMARAY NEDİR? MARMARAY HAKKINDA HERŞEY

  • Marmaray’ın ilk bölümünün açılmasıyla Üsküdar- Sirkeci arası 4 dakika, Ayrılıkçeşme - Kazlıçeşme 18 dakika sürecek. Bu güzergahın uzunluğu 13.6 kilometre.
  • Asya yakasında 44.4, Avrupa yakasında ise 19.2 kilometrelik mevcut banliyö sistemi yenilenerek bu sisteme entegre edilecek. Böylece tamamlandığında Halkalı ve Gebze arası kesintisiz bir güzergah oluşacak.
  • Hattın toplam uzunluğu 76.3 kilometre.
  • Projenin yapımına 2004 yılında başlandı. Projenin 2009 yılında tamamlanması planlanıyordu.
  • Açılacak istasyonlar şöyle: Ayrılıkçeşme, Üsküdar, Sirkeci, Yenikapı ve Kazlıçeşme. Bu istasyonların tamamı yeraltında bulunuyor. Hat Kazlıçeşme ve Ayrılıkçeşme’de yeryüzüne çıkıyor.
  • Demiryolu Boğaz Tüp Geçişi ihalesini TGN ortak girişimi kazanmıştı. TGN konsorsiyumunun lider ortağı Japon Taisei Corporation idi. Konsorsiyumda yer alan diğer iki firma ise Gama Endüstri Tesisleri İmalat ve Montaj A.Ş. ve Nurol İnşaat ve Ticaret A.Ş. idi.
  • Ulaştırma Bakanlığı verilerine göre 2 ile 10 dakika arasında sefer yapacak trenlerle saatte 75.000 yolcu taşınması bekleniyor.
  • Marmaray için yapılan yatırımın ise 5.5 milyar TL olduğu belirtiliyor.
  • Dünyanın en uzun deniz altı tüneli 1988 yılında inşa edilen, Japonya’nın en büyük adası Honshu ile bir başka adası Hokkaido’yu bağlayan 54 kilometre uzunluğundaki Seikan tüneli.
  • İngiltere ve Fransa’yı birbirine bağlayan deniz altı tünelin uzunluğu ise 51 kilometre.

screen-shot-2013-10-29-at-3.27.18-pm.png

MARMARAY NERELERE GİDİYOR?
HANGİ DURAKLAR VAR?

*MARMARAY KAÇ GÜN ÜCRETSİZ OLACAK? BAŞBAKAN SÜREYİ UZATTI
*MARMARAY HAKKINDA ÇILGIN İDDİALAR, TAMAMLANMADAN MI AÇILDI?
*MARMARAY'DA CEP TELEFONU ÇEKECEK Mİ?

(HEPSİ DİĞER SAYFADA)[PAGE]

MARMARAY NERELERE GİDİYOR?
HANGİ DURAKLAR VAR?


Dokuz yıldır sürdürülen proje, Kazlıçeşme’yi Söğütlüçeşme’ye 15 dakikada bağlayacak, Üsküdar ile Sirkeci arası dört dakikaya inecek.

Peki ‘asrın projesi’ hayatımıza ne katacak?

Kimin kirası artacak, kimin yolu kısalacak?

Dev yatırıma yapılan eleştiriler neler?

İstanbul trafiğine gerçekten çözüm olabilecek mi?

marmaray-ile-neresi-kaç-dakika-marmaray-duraklari.jpg

MARMARAY'DA CEP TELEFONU ÇEKECEK Mİ?

Peki Marmaray bir depreme karşı dayanıklı mı? Yakınından geçen fay hattına karşı nasıl önlem alındı? Marmaray denizin orta yerinde kalsa insan ne hisseder? Cep telefonu çekecek mi? Neden dışardan aramaya kapalı?  (TAMAMI İÇİN TIKLAYIN)

marmaray-projesi-hakkinda-tüm-bilgiler.jpg


MARMARAY GİBİSİ DÜNYA'DA VAR MI?

İçinden raylı sistem geçen sualtı tünelleri, dünyada pek çok kritik geçidin arasına inşa edilmekte. İşte Manş Tüneli, Seikan Tüneli, Shiziyang Tüneli başta olmak üzere, dünyadan Marmaray'ın muadilleri...


MARMARAY 15 GÜN ÜCRETSİZ

Başbakan Başmüşaviri Aydın Ünal, 2 gün ücretsiz demişti. Başbakan Erdoğan süreyi uzattı. Marmaray 15 gün ücretsiz.

 MARMARAY'IN İÇİNİ GÖRDÜNÜZ MÜ? TÜP GEÇİT NASIL? YENİ FOTOĞRAFLAR

Marmaray için intihar kağıdı yazdı
Marmaray'ı 29 Ekim'e yetiştirmek için ekibin başındaki Metin Tahan, birlikte çalıştığı heyete öyle bir kağıt imzalatmış ki.

japon-mühendis-marmaray-için-kaniyla-imza-atti.jpg

Marmaray'a Gül'ün katılmasının sırrı
Açılışı Cumhuriyet Bayramı'na denk getirilen Marmaray'a Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katılımının özel bir anlamı var.

Marmaray iddialarına Topbaş'dan cevap

Marmaray Projesi ile ilgili CHP'li Umut Oran'ın iddialarına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan açıklama geldi.

Bu semtler Marmaray ile uçuşa geçti
Asrın projesi İstanbul’un tarihi semtlerinde gayrimenkul fiyatlarına rekor prim yaptırdı.

marmaray-ile-değer-kazanan-semtler.jpg

Marmaray tamamladan mı açılıyor?

"Facialara davetiye çıkaracak Marmaray’ı bu kadar sorunla açmak hiç mi vicdanınızı sızlatmıyor?"İktidarın Asrın Projesi’ni hizmete sokmasına saatler kala MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’dan soru önergesi…

MARMARAY HAKKINDA HERŞEY
*Marmaray ile hangi durak kaç dakika? Kadıköy'den Yenikapı'ya kaç dakikada gidilecek?
*Marmaray fay hattına ne kadar uzaklıkta?
20 SORUDA MARMARAY

İNGİLİZ GAZETESİ TIMES'DAN MARMARAY İÇİN MÜTHİŞ ÖVGÜ

Marmaray için şok eden iddia
Türkiye Makine Mühendisleri Odası Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz, 8 yıl Marmaray Projesinde görev yapan Rıza Behçet Akcan’ın raporuna dayanarak Marmaray Tüp Geçişinin bitirilmeden hizmete sokulduğunu iddia etti.

CHP'den çılgın Marmaray soruları
CHP, asrın projesi olarak nitelendirilen ve yarın hizmete girecek Marmaray'a, çok farklı bir gözle baktı.

MARMARAY HABERLERİ TAMAMI