BIST 9.484
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.495,58
HABER /  GÜNCEL

Marmara'nın iki yakası böyle bağlanacak

Dilovası'nda İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu İzmit Körfez Köprüsü Ayağı Keson Batırma Töreni düzenlendi.

Abone ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da törende yaptığı konuşmada, proje kapsamında önemli adım attıklarını belirterek, Marmara’nın iki yakasını muhteşem bir köprüyle birbirine başlayacaklarını söyledi.

"İstanbul-İzmir otoyolu ile yılda ülke ekonomisine 1 milyar 100 milyon liralık tasarruf sağlanacak" diyen Elvan, sözlerini şöyle tamamladı:

"İstanbul'u İzmir'le kapı komşusu yapacak bu proje, aynı zamanda Türkiye'nin ekonomik açıdan kalbini oluşturan ve 25 milyon vatandaşın yaşadığı Marmara ve Ege bölgelerini birbirine bağlayacak. Bu iller arasında hızlı, ekonomik ve güvenli seyahat imkanı oluşacak. Bu otoyolla 18 ilimiz ticaret ve sanayi alanında yeni canlanma yaşayacak. Bu otoyol, özellikle sanayi ürünlerinin taşınması, limanlara ulaşıp ihraç edilmesi noktasında da maliyetlerin azalmasına önemli katkı sağlayacak. Projede takvimin önündeyiz. Toplam 4 bin 320 personelimiz, bin 70 iş makine, 24 saat 3 vardiya halinde projeyi söz verdiğimiz tarihte yetiştirmek için canını dişine takarak çalışıyor. Gebze-Orhangazi-Bursa ve Kemalpaşa ayrımı, İzmir kesimlerinde bugün itibarıyla yapım çalışmalarında yüzde 30 fiziksel gerçekleşme sağlanmıştır. Şimdiden yapılan yatırım tutarı 3 milyar 650 milyon lirayı buldu.