BIST 9.663
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.496,98
HABER /  GÜNCEL

Marmara'nın Bodrum'una tatilci akını 10 katına çıkacak

MARMARA Bölgesi'nin Bodrum'u olarak anılan Yalova Çınarcık Kurban Bayramı'nda tatilci akınına uğruyor. Beklenti nüfusun 10 katına çıkması.

Abone ol

Kurban Bayramı tatilini Çınarcık’ta geçirecekler sahilleri doldurmaya başladı. Mavi Bayrağı da bulunan Çınarcık, Teşvikiye Beldesi’ndeki plajı ile göz doldurdu. Tatilciler, gündüz sahillerde güneşlenip yüzerken, akşam saatlerinde yine sahilde kurulan tesislerde eğlenerek vakit geçiriyor.

Çınarcık esnafının yüzünü güleceğini söyleyen Başkan Avni Kurt, “Özellikle buradaki esnaf arkadaşlarımız ekonomik olarak güçlenecekler, kışa da daha kuvvetli girecekler. 10 günlük Kurban Bayramı tatili Çınarcık’ta herkesin yüzünü güldürdü. Daha çok Marmara illerinden vatandaşlarımız burayı tercih ediyor. Bayram tatili boyunca nüfusumuzun 300 bin seyrinde olacağını düşünüyorum” dedi.

HALK GÖNÜL VERMİŞ

Çınarcık Çevresi Koruma Kalkındırma Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Naci Soyer de turistlerin ilçe ekonomisine katkı sağladığını söyledi. İDO’ya ait gemilerin İstanbul’dan dolu dolu gelmeye başladığını söyleyen Soyer, “Halk buraya gönül vermiş gibi buraya akıyor. Araçlarıyla gelenler de var. Bu kadar uzun tatil beklemiyorduk. Bu yıl böyle oldu. Yazlıkçılar daha önceden gelmeye başlamıştı. Şu an bugünkü nüfusumuz yüzde 40 artacak” dedi. 

İstanbul'dan gelen turistler Çınarcık'taki esnafın yüzünü güldürdü. İlçede yıllardır dondurmacılık yapan Hüseyin Demirer, “Çınarcıklı olarak umutla beklemekteyiz. Hükümetimiz tatili uzattı. Biz de bayram için hazırlıklarımızı yaptık. Sezona Ramazan bayramı tatiliyle başladık. Sezonu da Kurban Bayramı tatili ile sonlandıracağız. Son on günlük tatili iyi değerlendiririz inşallah” diye konuştu.