BIST 9.089
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.326,09
HABER /  GÜNCEL

Marmara Bölgesi felaketi yaşıyor!

Marmara Bölgesi'ni etkisi altına alan etkili yağış sebebiyle Balıkesir'in Marmara ilçesine bağlı Avşa adasında birçok ev ve iş yerini su bastı...

Abone ol

Marmara Bölgesi sular altında kaldı. Aralarında Avşa Belediyesi binasının da bulunduğu 100'ün üzerinde ev ve iş yeri ile 35 araç, sel suları altında kaldı.

Elektrik ve suların kesik olduğu adada vatandaşlar, kendi imkanları ile ev ve iş yerlerine dolan sel sularını boşaltmaya çalıştı. Vatandaşların birçoğu, gece boş olan pansiyonlarda konakladı.

BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK?

Türkiye bu sabah soğuk ve yağışlı bir güne 'merhaba' dedi. Peki bayram süresinde hava nasıl olacak?

HAVA TAHMİNLERİ İÇİN TIKLAYIN...

Bölgede iki gündür devam eden sağanak yağmur, günlük hayatı durma noktasına getirdi. Yağmurdan sonra birçok noktada heyelan meydana geldi, yollar kapandı. Çok sayıda araba, sel sularına kapılarak kullanılamaz hale geldi. Marmara Devlet Hastanesi ve Sağlık Ocağı'nın alt katları ile ev ve işyerlerini su bastı.

Yağmur sebebiyle 10 saat elektriksiz kalan ilçede okullar tatil edildi. Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Halil Karataş ve İl Jandarma Komutanı Kurbay Albay Salih Göldal, askeri helikopterle ilçeye gitti.

Sel sularının vurguduğu bölgeyi havadan inceleyen Vali Turhan ve beraberindekiler, daha sonra Marmara'ya gitti. Burada vatandaşlarla görüşen Turhan, selin zararlarının en kısa sürede giderileceğini söyledi. Sel felaketine, ilçeden geçen Kaymak Deresi'ne dökülen inşaat molozlarının sebep olduğunu belirten vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.

Dün saat 01.00 sıralarında kesilen elektrik, öğle saatlerine doğru tekrar verildi. İçme suyu şebekesinin de büyük zarar gördüğü selde Çınarlı, Gündoğdu, Topağaç, Asmalı Ayşem köyleri ve Saraylar beldesiyle karayolu bağlantısının kesildiğini öğrenildi.

sel-felaketi-balikesir-haberici.jpg

HAYAT FELÇ OLDU

Selin vurduğu Marmara Adası'nda hayat adeta felç oldu. Balıkesir Valisi Ahmet Turhan da bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Adanın merkezi olan sahil bölgesinde sel suları tarafından taşınan toprak ve molozlar yolları kapattı. Çok sayıda araç sel sularına kapılarak kullanılamaz hale geldi. Ulaşımın tamamen durduğu, elektrik ve suların kesik olduğu adaya Erdek ilçesinden ekmek ve su getirildi. Balıkesir Valisi Ahmet Turhan da, Bursa İl Jandarma Bölge Komutanlığına ait askeri helikopterle Marmara Adası'na geldi.

Vali Turhan, Marmara Devlet Hastanesi ve sağlık ocağında incelemelerde bulundu. Burada bir süre vatandaşlarla görüşen Turhan, daha sonra adadan ayrıldı.

Öte yandan, Marmara Adası'na il merkezi ve Erdek ilçesinden iş makineleri sevk edildi.