BIST 9.671
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.495,27
HABER /  GÜNCEL

Markar Esayan kimdir aslen nereli eşi ve çocukları

Markar Esayan kimdir? AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan aslen nereli? Markar Esayan'ın eşi ve çocukları kim? AK Partili Markar Esayan ile ilgili detaylar internethaber.com'da.

Abone ol

AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan kimdir? Markar Esayan aslen nereli? AK Partili Markar Esayan'ın eşi ve çocukları kim? Markar Esayan hakkında merak ettikleriniz haberimizde...

MARKAR ESAYAN KİMDİR? - AK PARTİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ

Markar Esayan Ak Parti İstanbul milletvekilidir. Markar Esayan, 1969 yılında İstanbul’da doğdu.

Markar Esayan ilköğretimini Bomonti Mıhitaryan Ermeni Katolik İlköğretim Okulu’nda, liseyi Özel Getronagan Ermeni Lisesi’nde bitirdi. 1995 yılında İşletme bölümünden lisans eğitimini bitirdi.

MARKAR ESAYAN ASLEN NERELİDİR?

1997 yılından Agos Gazetesi'nde yazmaya başladı. Aralıklarla sürdürdüğü yazılarını 2001 yılından “Dar Kapı” başlığı altında sürdürdü. Taraf gazetesinde geçici olarak genel yayın yönetmenliği yaptı. “herTaraf” adlı köşede yazsa da daha sonra gazetenin kendi köşe yazarları bölümünde yazmaya başladı. 2008’de “Merhabarev” diye başladığı yazılarına, 2013’te “Tarihî günler...” başlığını atarak veda etti. Taraf gazetesinden ayrıldıktan sonra 21 Ağustos 2013 tarihinden itibaren “Yenişafak” gazetesinde yazmaya başladı.

Esayan’ın ilk romanı, “Şimdinin Dar Odası”, 2004 yılında “İnkılâp Kitabevi Büyük Ödülü”ne layık görüldü. Diğer kitapları ise “İyi Şeyler, Dünyayı Durduran 60 Gün, Jerusalem, Şimdinin Dar Odası ve Karşılaşma”dır.