BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.496,71
HABER /  DÜNYA

Mark Zuckerberg'in önerdiği kitap yok sattı

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in okuma listesine eklediği kitap, online satış sitesi Amazon'da ilk 24 saat içerisinde tamamen tükendi.

Abone ol

Facebook’ta bir kitap kulübü kurup 30 milyon takipçisini yıl boyunca okuma etkinliğine davet eden Zuckerberg’in, bu gidişle, daha önce kurduğu kitap kulübüyle yayın dünyasında satış rekorları kırdıran Amerikalı ünlü kadın sunucu Oprah Winfrey gibi satış grafiğini hayli yukarılara çekeceği öngörülüyor. 30 yaşındaki milyarder daha öncede farklı yeni yıl hedefleri kararlarıyla tanınıyor.

KUR'AN-I KERİM ÖNERİLDİ

2015’teki yıllık hedefine karar vermeden önce sosyal medyada takipçilerine danışan Zuckerberg, 50 bin farklı insandan aldığı yanıtları değerlendirerek dünyanın en büyük kitap kulübünü kurmaya karar verdi. Facebook’da Kitaplar Yılı (Year of Books) isimli bir grup kuran Zuckerberg, gruba katılanlarında kendisi gibi iki hafta içinde yeni bir kitabı okumasını ve grubun sayfasında görüşlerini paylaşmasını istiyor. Takipçilerinin aralarında Kuran’ı Kerim, İncil ve Tevrat’ın da olduğu binlerce kitap önerdiği Zuckerberg’in seçtiği ilk kitap ise bir diplomasi kitabı oldu. Gücün Sonu (The Enf of Power) isimli kitap ünlü Foreign Policy’nin eski editörlerinden Moises Naim’e ait. Küresel değişimi inceleyen kitap, Zuckerberg’in okuma listesine girer girmez başta Amazon olmak üzere bir çok online satış sitesinin stoklarında tükendi.