BIST 9.662
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.499,37
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Marina Abramovic kimdir nereli herkes onu konuşuyor

Marina Abramovic kimdir aslen nereli kaç yaşında? Sanat dünyasının en merak edilen isimlerinden biri olan Marina Abramoviç çok merak ediliyor. Gösterdiği performans sanatıyla adından söz ettiren Marina Abramovic özel hayatı ve biyografisi internethaber'de.

Abone ol

Marina Abramovic sıradaşı performansıyla adından söz ettiren isim. 70 yaşında olan sanatçı yaptığı performansla ön plana çıkıyor. Gelin hep birlikte Marina Abramovic'e yakından bakalım.

Marina Abramoviç 70’lerden günümüze 40 senelik kariyerinde bedeninin sınırlarını zihnin imkanlarıyla zorlayan, sanatı adeta yaşayan sanat tarihinin en cesur sanatçılarından biri. 1946 yılında Sırbistan’da doğan sanatçı, 1960’larda ortaya çıkan "Vücut Sanatı" akımının önemli temsilcisi olan Marina Abromavic gösterdiği performansla alanında bir ilk.

ULAY İLE OLAN İLİŞKİSİ ÇOK FARKLI

1975 yılında Ulay‘la tanışan Marina, sanat hayatına getirdiği yeniliklerle birlikte aşık olacağı adamı da bulmuştu. Yirmi sene boyunca birlikte yaşayan ve çalışan Marina ve Ulay, bol bol seyahat ederek eserlerine deneyimledikleri her şeyi malzeme olarak kattılar. 1977’de sergiledikleri bir performansta dudaklarını birbirlerine yapıştırıp, boğazlarının yan tarafına yara bandı yardımıyla mikrofon yapıştırdılar ve birbirlerinin nefeslerini içlerine çekerken çıkardıkları sesi bu mikrofonlar yardımıyla kaydettiler. Böylece Ulay ve Marina birbirlerine ait ve bir olduklarını kanıtlıyorlardı.

Herkesin gözü önünde tecavüz etmeye kalktılar bu olay tarihe geçti!

 PİZZA GATE SKANDALINDA ADI GEÇTİ

Marina Abramovic ortalığı sarsan Pizza Gate skandalında adı geçiyor. ABD'yi sarsan tecavüz olayı seçimlerden önce çok konuşulmuştu.

Pizza Gate nedir? Soros ve Clinton'lı tecavüz skandalı

abd