BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Mardinli Hasan Usta Angelina Jolie'yi tanıyamadı

Mardin'in Midyat İlçesi'nde Şahmeran ustası Hasan Özcan, dükkanına giren dünyaca ünlü yıldız Angelina Jolie'yi tanımadı.

Abone ol

MARDİN Midyat'taki Suriye ve Iraklı mültecilerin kampını, BM iyi niyet elçisi sıfatıyla ziyaret etmek üzere gelen sinema yıldızı Angelina Jolie'nin şehirdeki duraklarından biri de Şahmeran ustası Hasan Özcan'ın dükkanı oldu. Ancak Şahmeran ustası Hasan Özcan, dükkanına giren dünyaca ünlü yıldız Angelina Jolie'yi tanımadı. Jolie'yi ilk gördüğünde tanıyamadığını söyleyen Özcan, kendisine şahmeran, tespih ve yüzük hediye etti.

Hollywood'un en renkli simalarından; BM İyi Niyet Elçisi Angeline Jolie, Mardin'in Midyat İlçesi'nde Suriye ve Iraklı mültecilerin kampını ziyaret etmek üzere akşam saatlerinde özel uçakla Mardin'e geldi.  Jolie, BM'ye ait araçlarla Mardin merkezdeki 1'inci Cadde'ye gitti. 

ANGELINA JOLIE MARDİN SOKAKLARINDA-FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ 

HASAN USTA, ANGELİNA'YI TANIMADI

Önce Şahmeran ustası Hasan Özcan'ın dükkanına giren Angelina Jolie, kızı Shiloh ile birlikte alışveriş yaptı. Jolie, dükkana girdikten sonra burada Selçuklu, Osmanlı ve Süryani motifleriyle süslü eşyalara göz attı. Daha sonra Hürriyet'e açıklamalarda bulunan Hasan Özcan, Angelina Jolie'nin dükkanlarına geleceğinden habersiz olduğunu, ilk gördüğünde kendisini tanımadığını söyledi.
 ngelina-jolie-mardinde-3.jpg

ngealina-jolie-hasan-usta.jpgJOLIE DÜKKANDAN 500 DOLARLIK ALIŞVERİŞ YAPTI

Jolie'ye şahmeran, tespih ve yüzük hediye ettiklerini dile getiren Özcan, Jolie için "Kendisi, her biri 250'şer dolardan olmak üzere bir adet işlemeli sürahi ve büyükçe bakır tepsi aldı. Kültürümüzle ilgili sorular sordu" diye konuştu.

HASAN USTA, JOLIE'YE OSMANLI KÜLTÜRÜNÜ ANLATMIŞ

Özcan, Osmanlı, Ermeni ve Süryani motiflerini Jolie'ye anlattığını, son olarak da şahmeranın Mezopotamya'daki hikayesini anlattığını söyledi.

HATIRA FOTOĞRAFI DA ÇEKTİRDİLER

Dükkanda 500 dolarlık harcama yapan Jolie ile Özcan hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.



Angelina Jolie, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ü de makamında ziyaret etti

 angelina-jolie-ahmet-turk-ziyaret.20150620170309.jpg

JOLIE'NİN 'MARDİN' MACERALARI BİTMEK BİLMİYOR

Mardin sokaklarını ve çarşısını gezen Jolie'yi çok şaşırtan başka bir olay da sabah saatlerinde yaşanmıştı; bir Mardinli heyecanla karışık sevinçten, Jolie'nin elini öpümüştü. 

ELİNİ ÖPÜP BAŞINA KOYDU

Angeline Jolie, bu sabah Mardin'e inmesinin ardından gezdi, alışveriş yaptı. yoğun bir ilgiyle karşılaşan Jolie, bir Mardinlinin kendisine doğru yöneldiğini görünce, selam vererek "Memnun oldum" dedi. Mardinli ise Jolie'nin uzattığı eli öpüp başına koydu.

İŞTE MARDİNLİ VATANDAŞIN JOLIE'NİN ELİNİ ÖPTÜĞÜ ANLAR- İZLEMEK İÇİN PLAYER'A TIKLAYINIZ 

 


angelina-jolienin-elini-opup-basina-koydu.jpg 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres'in 20 Haziran Mülteciler Günü nedeniyle bugün Mardin'in Midyat İlçesi'nde Suriye ve Iraklıların kaldığı AFAD Geçici Barınma Merkezi'ne yapacakları ziyarete dünyaca ünlü sinema sanatçısı ve BM İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie de katılacak.

ANGELINA JOLIE MARDİN SOKAKLARINDA-FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ 

ANGELINA JOLIE'Yİ VALİ YARDIMCISI KARŞILADI

Sıkı güvenlik önlemleri alınırken, gazetecilerin görüntü almasına izin verilmedi. Hürriyet'in haberine göre, Angeline Jolie, VIP'de Vali Yardımcısı Ali Gürtuna tarafından karşılandı. 

angelina-jolie-mardin1.jpg

ZIRHLI ARAÇLARLA HAVALİMANINDAN ALINDI

BM'ye ait zırhlı araçlar tarafından havalimanından alınan Jolie, sıkı güvenlik önlemleri altında Mardin'de konaklayacağı Hilton Oteli'ne götürüldü.

ÇOCUKLARA OYUNCAK GÖTÜRECEK

Jolie'nin beraberinde mülteci çocuklara vermek üzere oyuncaklar getirdiği öğrenildi. Jolie'nin getirdiği oyuncaklar Mardin Valiliği'ne ait araçlarla uçağından alındı. 

ERDOĞAN'LA BİR ARAYA GELECEK

Geceyi Mardin'de geçirecek olan Jolie, bugün Midyat'taki kampa giderek sığınmacılarla görüşmelerde bulunduktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geleceği belirtildi.