BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.420,26
HABER /  GÜNCEL

Mardin'e gelen Ezidiler otogarda misafir edilecek!

IŞİD'den kaçıp Mardin'e gelen Ezidiler otogarda konaklayacaklar. 2 bin kişinin rahat etmesi için tüm çalışmalar yapılıyor.

Abone ol

Mardin Büyükşehir ve Artuklu Belediyesi, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) saldırıları sonucu göç eden 2 bin Ezidi'yi Mardin otogarına yerleştirmek için hazırlıklara başladı.

TÜM İHTİYAÇLARI KARŞILANACAK 

Son günlerde artan Ezidi göçü üzerine Mardin Büyükşehir ve Artuklu Belediyesi iş birliğinde, Mardin’e gelecek yaklaşık 2 bin Ezidi'nin Mardin merkez Artuklu ilçesinde bulunan otogara yerleştirileceği açıklandı. Büyükşehir ve Artuklu belediyeleri, Ezidiler için otogar alanını düzenlemeye koyduklarını ve tüm ihtiyaçların karşılanacağını belirtti.

Mardin Büyükşehir ve Artuklu Belediyesi bünyesinde çalışan ekipler, henüz tamamlanmayan ve hizmete girmeyen otogar içinde ve bahçesinde, temizleme çalışması başlattı. Belediye ekipleri otogarın su, elektrik ve çevre düzenlemesini tamamladıktan sonra, en az 2 bine yakın Ezidi'yi otogara yerleştirecek.

YETKİLİLER ÇALIŞMALARI DENETLEDİ

Mardin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Emin Dal ve Artuklu Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Mehmet Hadi Baran, otogar alanında yapılan düzenlemeyi yerinde denetledi. Dal ve Baran, belediye işçileriyle birlikte çalışmalarda da yer alarak, otogar alanının hazırlanması için çalışmalarını sürdürüyor. Ezidilerin bugün akşam veya yarın yerleştirilmesi bekleniyor.