BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,24
HABER /  GÜNCEL

Mardin'de 4 polis hayatını kaybetti

Mardin'in Dargeçit ilçesinde, PKK'lıların yola döşediği bildirilen patlayıcıların infilak ettirilmesi sonucu dört polis hayatını kaybetti.

Abone ol

Mardin'in Dargeçit ilçesinde PKK'lıların döşediği bildirilen patlayıcıların infilak ettirilmesi sonucu dört polis hayatını kaybetti.

Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) aktardığına göre polisler, bu sabah TSİ 06.30 civarında ilçenin girişinde inşaatı devam eden bir okulda çıkan yangına müdahale eden itfaiye ekiplerinin güvenliğini sağlamak için bölgeye gidiyordu.

Polis ekibinin bulunduğu zırhlı aracın geçişi sırasında yola döşenen patlayıcı infilak ettirildi.

Patlamada hayatını kaybeden bir emniyet amiri ve üç polis memurunun cenazeleri otopsi için Mardin Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Hakkari'de çatışma

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde de dün, hendek kazan PKK'lılara müdahale ettiği bildirilen güvenlik güçlerine açılan ateşte bir asker hayatını kaybetti, 2 asker yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasında, "Yol araması yapan unsurlarımızı himaye etmek maksadıyla operasyon icra eden birliklerimize, bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuştur. Birliklerimiz derhal saldırıya karşılık vermiş, ancak çıkan çatışmada kahraman bir silah arkadaşımız şehit olmuş, kahraman iki silah arkadaşımız ise hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmıştır" dendi.