BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.425,80
HABER /  GÜNCEL

Mardin'de 20 ton amonyum nitrat ele geçirildi

MARDİN'de jandarma ekipleri, kullanılmayan bir kulübede patlayıcı yapımında kullanılan 20 ton amonyum nitrat ele geçirdi.

Abone ol

Kimi ilde PKK'lılar güvenlik güçlerine saldırırken kimisinde de TSK PKK'ya operasyon düzenliyor..İşte bugün Türkiye'de yaşanan olaylar...

Jandarma ekipleri Mardin'de Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan özel bir sürücü kursuna ait arazideki kulübede bomba yapımında kullanılan malzemeler olduğu yönündeki ihbar üzerine harekete geçti. Bölgeye gidip çevre güvenliği alan jandarma ekipleri, arazi sahibi A.A.'yı çağırarak bilgi aydı. A.A.'nın hiçbir şeyden haberi olmadığını söyleyemesi üzerine çevrede güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı. Daha sonra yapılan aramada kulübenin arkasında bırakılmış 400 çuval içinde yaklaşık 20 ton amunyum nitrat ele geçirildi.

Arazi sahibinin ifadesine başvurulurken, jandarma ekipleri Mobese kameraları görüntülerini de incelemeye aldı. Jandarma ekipleri patlayıcı yapamında kullanıldığı belirtilen yaklaşık 20 ton amunyum nitratı kim ya da kimlerin bıraktığını belirlemek için çalışma başlattı.

İKİ İLDE PKK HEDEFLERİ VURULUYOR

AĞRI'nın Doğubeyazıt ile Van'ın Çaldıran İlçesi arasında bulunan Tendürek Dağı'ndaki PKK'lıların gizlendiği hedefler iki gündür bombalanıyor.

Ağrı Dağı gibi volkanik olan ve denizden 3 bin 533 metre yükseklikteki Tendürek Dağı, PKK'nın Doğu'daki en önemli üssü olarak biliniyor. Askeri helikopterler tarafından sürekli havadan kontrol altında bulundurulan Tendürek Dağı'nda önceden tespit edilen bazı hedefler, Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli 13 polisin şehit edildiği 8 Eylül'den bu yana helikopterler tarafından vuruluyor. Vurulan hedefler arasında Somkaya ile Esnemez Köyü arasında bazı sığınaklar da yer alıyor.

Ağrı Valiliği tarafından geçen 2 Ağustos'tan itibaran Ağrı Dağı ve Tendürek Dağı, 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edilmişti.

DİYARBAKIR 'DA KARAKOLA SALDIRI

DİYARBAKIR 'dan gelen son dakika haberlerine göre PKK'lılar polis merkezine saldırdı. Saldırıyı PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri gerçekleştirdi.

PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerinin gerçekleştirdiği saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine çıkan çatışma sabah saatlerine kadar sürdü.

YPG-H ÜYELERİ SALDIRDI

PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri, dün akşam Silvan Feridun Mahallesi'nde hendek kazıp, barikat kurması ardından örgüt üyeleri Feridun, Bağlar, Konak, Mescit, Tekel, Selahattin ve Bahçelievler mahallerinde, gösteri yapmak istedi.

GÜVENLİK GÜÇLERİNE ATEŞ AÇILDI

Müdahale eden güvenlik güçlerine ateş açıldı. YDG-H üyeleri ile polis, arasında çatışma çıktı. Akşam başlayan ve bu sabah saatlerine kadar süren çatışmalarda ölen veya yaralanan olmadı. Polisin kullandığı gaz bombasından birçok kişi etkilendi.

ÇATIŞMA ÇIKTI

Çatışmalar sürerken Mescit Mahallesi, Gazi Caddesi üzerinde bulunan Merkez Polis merkezine bombalı saldırı düzenlendi. Karakolda görevli polis karşılık vermesiyle çatışma çıktı.